L’actual situació de confinament provocada per l’expansió del coronavirus ha fet que ningú no pugui marxar de vacances de Setmana Santa. Tampoc els turistes d’arreu del món poden visitar Barcelona com és habitual. Com a conseqüència, les platges de la ciutat estan completament buides, una estampa normal aquests últims dies però que contrasta -i molt- amb les imatges de la mateixa època de l’any passat quan al litoral barceloní estava ple de gom a gom.

Mantenir les distàncies, fins i tot a la platja

Tot apunta que passarà un temps fins que les platges tornin a estar plenes de gent. En aquest sentit, aquest mateix diumenge la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, no ha descartat que s’hagin d’adoptar mesures de protecció personals com el distanciament físic fins i tot a les platges, un cop es produeixi el desconfinament. No serà l’únic espai on caldrà fer-ho. Maroto ha explicat que és fonamental que la població sigui conscient que fins que no hi hagi una vacuna contra el coronavirus, s’hauran de mantenir mesures de seguretat personal als llocs de feina o fent la compra.

El sector turístic, un dels més tocats per la crisi

Maroto creu que el sector turístic serà un dels últims a recuperar-se de la crisi del coronavirus i ha assegurat que el Govern espanyol haurà de garantir que “tingui les ajudes suficients per aguantar més temps que altres sectors, que apujaran abans la persiana”. Segons la ministra, caldrà promoure, per exemple, que la gent faci vacances a l’estat.