El líder municipal del PP, Josep Bou, demana que l’alcaldessa, els regidors i, fins i tot, els assessors es redueixin el sou de l’Ajuntament de Barcelona per fer front a la crisi econòmica derivada del coronavirus. En una entrevista a betevé, Bou ha explicat que ho plantejarà en el ple extraordinari que es farà el dia 17. “L’Ajuntament ha de reduir la despesa”, ha afirmat el dirigent popular, que creu que hi ha “massa subvencions, empreses i despesa ordinària”.

Arran del coronavirus, l’alcaldessa va explicar que l’Ajuntament ha deixat d’ingressar 200 M € i que caldrà refer el pressupost del 2020. “No podem tenir uns comptes de 3.000 M €, s’han de reduir”, ha sentenciat Bou. Des de l’inici del confinament, creu que l’Ajuntament ha fet “coses ben fetes”, com ara habilitar pavellons per ampliar hospitals, però Bou ha recriminat a l’alcaldessa, Ada Colau, que no hagi aconseguit mascaretes per als ciutadans: “Aquí hem fallat”.

“Massa precipitat” aixecar el confinament total

A l’entrevista, Josep Bou ha dit que troba “massa precipitat” que el Govern espanyol hagi decidit aixecar el confinament total a partir del 14 d’abril a Catalunya. El dirigent popular ha criticat que les empreses no s’hagin pogut preparar ni dotar d’equips de protecció per evitar contagis entre els treballadors. Tot i reconèixer que cal reactivar l’economia com més aviat millor, ha admès que primer hi ha la salut.

El líder municipal del PP ha defensat la tasca que l’exèrcit ha fet a Barcelona durant la crisi del coronavirus: “És gent disciplinada i ordenada”. En canvi, ha carregat contra la gestió de la Generalitat: “Torra té un ull en el procés i l’altre a l’epidèmia; els hauria de tenir tots dos”. Josep Bou creu que “hem arribat tard a l’emergència sanitària” i ha demanat que no passi el mateix amb la recuperació econòmica.