La Coordinadora de Residències 5+1 manté una petició clara a les administracions: tots els avis amb símptomes de coronavirus han de sortir immediatament de les residències, que, recorden no són espais medicalitzats. Per això exigeixen a la Generalitat que accepti, sense excuses, els equipaments que l’Ajuntament ha ofert per allotjar aquests pacients.

“Si no anem de pressa no quedarà ningú”, ha assegurat a betevé María José Carcelén, portaveu de la coordinadora. Carcelén considera que no valen excuses:

“La consellera Vergés va dir que els espais proposats pel consistori no són els més adequats per a persones dependents. A nosaltres no ens importa. El més important és traslladar els malalts fora de les residències”.

Cada dia que passa sense treure els avis amb símptomes de coronavirus de les residències, afegeix, són vides que es perden. Per això adverteixen: si no s’actua ja presentaran una denúncia a la fiscalia per negligència de les administracions.

Colau demana un mínim de 100 trasllats diaris

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar celeritat a la Generalitat en els trasllats de persones grans amb símptomes de coronavirus als hotels i pavellons municipals habilitats. Colau va concretar que s’haurien de fer un mínim de 100 trasllats diaris. Segons l’alcaldessa el govern català ha posat bastons a les rodes bloquejant el trasllat massiu d’avis malalts a aquests equipaments.