Les platges del litoral barceloní s’han omplert a vessar la tarda d’aquest dissabte, després d’un matí de contrast en què no s’han detectat aglomeracions a la sorra. En total, s’han hagut de tancar cinc platges per alta ocupació: les de la Barceloneta, el Sant Sebastià, Nova Icària, Bogatell i Mar Bella, i han estat al límit les de Sant Miquel i Llevant. Al cap de dues hores, a les 20 h, totes les platges han reobert l’accés.

Platges tancades

La situació s’ha produït just el primer dia que han entrat en vigor les noves mesures dictades aquest divendres per la Generalitat que no han fet del tot el seu efecte i la recomanació d’evitar anar a la platja no ha estat respectada.

Usuaris emprenyats

Els banyistes que tot i les recomanacions han decidit anar a la platja creuen que no estan fent mal a ningú. Molts asseguren que han fet un confinament estricte, que porten la mascareta cada vegada que surten al carrer i no entenen que, si ells han complert amb la seva part, les administracions segueixin sense fer la seva per controlar els brots del coronavirus. Altres creuen que si els turistes venen a la platja no és just que ells s’hagin de quedar tancats a casa un dissabte en ple estiu. Si es mantenen les distàncies de seguretat, creuen que la platja és segura.

Turistes poc informats

Els que no coneixien les restriccions de la Generalitat són, en la seva gran majoria, turistes que han arribat fa poc a la ciutat. Tot i ser a la platja, valoren positivament que es prenguin mesures per mirar de controlar el coronavirus. El que no veuen del tot bé és la falta d’informació. Creuen que, des de l’hotel o un cop arribats a l’aeroport, els podrien haver informat de les recomanacions i potser haurien decidit no anar a la platja.