La nova temporada teatral ja ha començat, però la benvinguda s’ha escenificat un any més amb la gala Catalunya Aixeca el Teló. Ha tingut lloc al Teatre Victòria, conduïda per Silvia Abril i Antonio Diaz, El Mago Pop, que jugava a casa ara que és el propietari de la sala.

Ha estat una gala pensada per a televisió, que ha connectat amb teatres del territori català per mostrar espectacles de diverses disciplines. Durant l’acte l’ADETCA, l’associació d’empreses de teatre del país, ha lliurat quatre premis. Maria Agustina Solé ha rebut el premi honorífic per haver estat més de 30 anys al capdavant del Teatre Regina. “Representants polítics, no deixin de banda el teatre infantil. És petit, però és el futur”, ha dit en recollir el guardó.

Premis de l’ADETCA

Els germans Jordi i Josep Castells, de Cardedeu, han rebut el premi a la millor trajectòria per haver estat durant 30 anys els constructors de centenars de decorats per encàrrec dels millors escenògrafs del país. També han rebut premi la sala La Planeta (millor sala) i la companyia Ruta 40 (projectes artístic singular).

Durant l’acte no hi ha mancat l’habitual to reivindicatiu per part del sector,  més justificat que mai, enguany, després de mesos d’inactivitat en molts teatres per culpa de la pandèmia. Tot i que hi ha hagut més audiovisuals que presència escènica, s’han vist breus actuacions, com la de la companyia La Calòrica o les del Mago Pop.

La gala ha coincidit amb l’entrada en vigor de l’ampliació de l’aforament dels equipaments culturals fins al 70 %.