L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) xifra en 25 milions d’euros les pèrdues provocades al sector de les arts escèniques per la pandèmia del coronavirus fins al 30 de juny. Així ho ha avançat al programa ‘Reset’ el periodista i crític teatral Andreu Gomila, que ho atribueix a “una manca absoluta de facturació des del 12 de març” per “la impossibilitat del públic d’assistir a les sales“.

Tot i així, ADETCA assegura que la situació “comença tímidament a recuperar-se gràcies que s’estan fent algunes activitats amb molt bona resposta del públic“. Això, diuen, “ens esperona per encarar una gran represa total de l’activitat a partir del setembre“.

“Incertesa” sobre la viabilitat de les sales petites

Encara parlant de xifres, Gomila calcula que “s’han deixat d’ingressar uns 15 milions d’euros”, en comparació amb el taquillatge d’entre el març i el juny de l’any passat. De fet, ha assegurat que “la del mes de març era una taquilla bona perquè a Barcelona es recaptaven set milions“.

Gomila també ha lamentat que “de cara a l’any que ve tot són incerteses” i ha advertit sobre la viabilitat de sales com l’Atrium o la Flyhard, per exemple. “Si el tancament s’allarga, o les rescata l’Administració o no podran tirar endavant“, ha assegurat el periodista.