L’Ateneu Popular de 9 Barris s’estrena enguany al cartell de la programació festiva de La Mercè, dins del MAC Festival. Des de l’equipament ho celebren amb orgull i sobretot amb l’alegria de recuperar els espectacles de circ i retrobar-se amb el públic.

Serà dijous a la plaça Trobada, a les Roquetes, tot just a tocar de l’edifici de l’Ateneu, i amb dos espectacles. Un és ‘Crazy safari circus’ i per a l’altre, es recupera ‘Garbuix’, que es va representar durant el Circ d’Hivern del 2015. “Estem bastant contents de poder tenir un escenari aquí, al barri de les Roquetes. El públic té moltes ganes d’assistir a la cultura, de veure cultura, veure espectacles, trobar-se també, i des del principi, des que van sortir, es van esgotar totes les reserves que hi havia a la web de la Mercè”, afirma Javier Casado, encarregat del suport a la creació de circ de l’Ateneu Popular 9 Barris.

El 25è Circ d’Hivern

En paral·lel i des del gener, l’Ateneu Popular de 9 Barris ja treballa en el Circ d’Hivern d’enguany, la seva producció pròpia, i principal aposta de la temporada. Aquest any volen que sigui ben especial, ja que arribaran a les 25 edicions. Per això han ampliat les setmanes de producció i els artistes van començar a treballar en el projecte al gener.

La família de l’Ateneu tenen les esperances posades en aquest espectacle per poder remuntar el sotrac econòmic que ha suposat el confinament, però sobretot volen recuperar la màgia del circ i celebrar-ne els 25 anys. “És un repte aquest any amb la covid-19. Just fem 25 anys de Circ d’Hivern i estem lluitant perquè la producció tiri cap endavant. Veníem amb la missió de fer una edició especial, s’han ampliat les setmanes de creació, hi ha un espectacle amb sis artistes i dues directores. S’està fent amb la intenció que sigui una celebració, amb la covid, ens hem d’adaptar, però mai renunciar a les intencions”, explica Casado.