El Parc de l’Estació del Nord, al Fort Pienc, s’estrena com a espai central del Mercè Arts de Carrer (MAC), la branca artística més multidisciplinària de la Festa Major de Barcelona. Així, relleva el Parc de la Ciutadella, que continuarà formant part de la programació de la Mercè però al marge del MAC.

El Parc de l’Estació del Nord té vuit escenaris on es poden veure espectacles diferents (de la dansa al teatre de carrer) i per a tota mena de públic i horari (espectacles de petit format per als més petits al matí i actuacions més esbojarrades a les nits). Divendres al vespre ja hi va haver espectacles de circ i dansa contemporània i aquest dissabte al matí, a partir de les 12 h, han començat les actuacions més participatives. També estan en marxa les activitats per a públic infantil.

Àrea de jocs infantils al Parc de l’Estació del Nord

Circ, teatre, dansa i música

Entre els espectacles destacats figuren ‘Bonded’, de la companyia britànica Alleyne Dance; les propostes de circ ‘Random‘, de Pablo Molina, i ‘Salto Robotale’, dels alemanys Ulik; i la peça teatral ‘Love for free‘, signada per Sergi Estebanell. També destaca ‘Les hereves‘, una improvisació nascuda de les inquietuds dels germans Guillem i Pol Jiménez i les germanes Lorena i Marta Nogal.

L’espai del Fort Pienc és també l’escenari de les actuacions de grups procedents de Kíiv, ciutat convidada aquesta Mercè. Destaquen l’espectacle de dansa ‘Magura’, una creació de la ballarina ucraïnesa resident a Barcelona Alina Sokulska i un espectacle de nova creació que combina dansa, música i circ amb artistes de Kíiv i Barcelona, dirigit per Cristina Cazorla.

Demostració de dansa d’Ucraïna amb el Kyiv Academic Theater “Berehynia”

El MAC proposa escenaris descentralitzats

Tot i que el Parc de l’Estació del Nord és l’epicentre del MAC, el festival té també altres escenaris com el Parc de Joan Miró, l’Oasi MAC (l’àrea de vianants creada recentment a Consell de Cent, entre Rocafort i Borrell), el Castell de Montjuïc (amb la tradicional proposta de circ per als més petits), el Palauet Albéniz i el Parc de l’Aqüeducte, a Ciutat Meridiana. A més, la comparsa Picasso desfilarà per la Zona Franca, Nous Barris i el districte de Sarrià – Sant Gervasi.

En total, el MAC ha previst més de 300 funcions de 61 espectacles diferents que mostren les propostes escèniques més innovadores del panorama nacional i internacional.

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2023?