D’aquí a pocs dies, el 17 de desembre, arrencarà el Barcelona Festival de Nadal 2022 que, un any més, tindrà com a epicentre la plaça de Catalunya i també la plaça de la Universitat. Tot plegat s’allargarà fins al 30 de desembre. Com serà la cita d’aquest Nadal 2022? Ja se’n coneixen detalls!

Barcelona Festival de Nadal 2022: escenografia, òpera i circ

Segons ha explicat l’Ajuntament de Barcelona, les arts escèniques, la música, les arts digitals i les instal·lacions seran protagonistes durant dues setmanes als diferents escenaris: hi haurà espectacles al matí, a la tarda i al vespre. En total hi haurà 24 projectes culturals de diverses disciplines amb més d’una vuitantena de sessions i 95 artistes.

Les activitats a la plaça Catalunya

Durant aquests dies la plaça de Catalunya acollirà el projecte de l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma, que desplegarà una escenografia nadalenca per tot l’espai. Als matins, es faran les activitats adreçades als infants i a les famílies. D’11 h a 13 h hi haurà diverses propostes. Per exemple, la instal·lació interactiva ‘La città infinita’ —un taller amb peces de de fusta—, o el ‘Microshakespeare’, representacions d’obres de Shakespeare en vuit minuts.

El plat fort en aquesta franja horària, però, serà l’espectacle ‘Fum, fum, festa’, de Guillem Albà & La Marabunta i que es representarà cada dia a les 13 h. Es tracta d’un projecte que s’ha creat especialment per a l’ocasió.

A partir de les 16.30 h arrencaran les activitats de la franja de tarda. Cada dia actuaran les Balkan Paradise Orchestra. Hi haurà espectacles de circ, de dansa i també concerts. Entre els artistes que pujaran a l’escenari hi ha per exemple, Pol Batlle i Rita Payés o The Secret Investment.

L’espectacle de gran format “La Torre de Nadal”

El projecte més destacat, però, és la coproducció de l’Ajuntament i el Gran Teatre del Liceu anomenat ‘La Torre de Nadal’, un espectacle de gran format d’òpera i circ amb música de Puccini dirigit per Lluís Danés. Es podrà veure cada vespre —excepte el dia 24 de desembre— de 20 h a 21 h. L’espectacle s’estrenarà el mes de maig del 2024 al Teatre del Liceu, amb la veu i els textos d’Alguer Miquel, vocalista de Txarango.

Les arts digitals, protagonistes a la plaça de la Universitat

A la plaça de la Universitat, les arts digitals prendran protagonisme. Hi haurà un altre espectacle de gran format: ‘Solstici’. L’ha dissenyat l’OFFF Barcelona, una plataforma d’arts i disseny digitals. La instal·lació consistirà en una illa ovalada al centre de la plaça on es projectaran les propostes de cinc artistes, que inclouen disciplines com l’animació en 3D, art generatiu, llum, il·lustració animada i cinema.

Les xifres de l’edició del 2021

Durant l’any passat, el Festival de Nadal va tenir una afluència de públic d’uns 221.000 assistents. A la plaça de Catalunya —on hi havia un aforament limitat per la pandèmia— es van aplegar de mitjana cada dia uns 17.000 espectadors.

Pel que fa a la plaça de la Universitat, 50.500 persones van participar de les propostes familiars als matins, i 170.500, durant la tarda i el vespre. 

Notícies del Nadal 2022