A les portes de les festes, arrenca a Barcelona el Festival de Nadal, una proposta cultural amb més de 100 activitats per amenitzar les festes. Entre els espectacles hi ha concerts, arts escèniques i cinema. També hi ha tallers per a tota la família. El Festival ha començat aquest 18 de desembre i s’allargarà fins al dijous 30 de desembre.

Bona part de les activitats es faran des de la plaça de Catalunya. Cada matí, d’11 a 13 h hi haurà la programació de Nadal en Família, una proposta familiar amb activitats participatives i tallers per a totes les edats. De 13 a 14 h s’hi farà l’espectacle Transmissions, una invitació a ballar a càrrec de la companyia Vulcana. A les tardes, l’espai s’omplirà de música i arts de carrer i als vespres s’hi afegiran propostes musicals.

La plaça de la Universitat és un altre dels escenaris del Festival de Nadal. Acull la instal·lació interactiva Bon(s) Nadal(s), que genera històries nadalenques col·lectives. Es podrà visitar cada dia de 10 del matí a 22 h.

Programació nadalenca de concerts

A banda del centre, també hi haurà activitats descentralitzades. El Festival de Nadal portarà la música als barris amb més de 100 concerts gratuïts de més de 40 artistes. El programa musical Sons de Nadal ha estat dissenyat amb noms com Primavera Labels, Sónar i Cruïlla, entre d’altres. En total, als diferents punts de la ciutat s’hi faran més de 300 sessions d’espectacles amb la participació de 300 artistes.