(ACN) El festival de Nadal de Barcelona ha arribat a la seva fi aquest dijous després de 13 dies d’activitats a l’aire lliure amb una afluència total d’uns 221.000 assistents. La plaça de Catalunya, epicentre de la cita cultural, ha acollit més de 120 artistes i una vintena de projectes musicals, d’arts escèniques, de cinema i de circ. Amb una capacitat simultània de fins a 1.000 persones i aforament controlat, la plaça ha aplegat de mitjana cada dia uns 17.000 espectadors.

Prop de 80.000 persones a Universitat

Segons xifres de l’Ajuntament de Barcelona, 50.500 persones han participat de les propostes familiars de la plaça als matins, i 170.500, durant les tardes i vespres. A banda, la plaça de la Universitat ha reunit en total més de 77.600 persones en la instal·lació ‘Bon(s) Nadal(s)’. Durant els 13 dies de festival, la plaça de Catalunya ha desplegat una programació amb la col·laboració de FiraTàrrega, Trapezi i el festival Sismògraf amb Mülier (cia. Maduixa), Ovvio (Kolektiv Lapso Cirk), Áureo (Uparte), Pelat (Joan Català) i Scrakeja’t 2.0 (Cobosmika).

A la plaça de la Universitat, la instal·lació interactiva de Domestic Data Streamers ‘Bon(s) Nadal(s). Contes reescrits per la ciutat de Barcelona’ ha convidat els veïns a construir un relat col·lectiu nou en forma de conte sobre la diversitat de formes de celebrar les festes, i ha aplegat més de 232.900 interaccions des del 18 de desembre.