El Departament de Salut no veu necessari l’ús de màscares per protegir-se del coronavirus a Barcelona. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que des de la Generalitat de Catalunya “no recomanem l’ús de mascaretes ni als aeroports ni enlloc de la ciutat”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Vergés ha recordat que “si la màscara fos recomanable, les autoritats sanitàries ho estaríem dient”.

La titular de Salut ha detallat que treballen conjuntament amb la GSMA —organitzadora del Mobile— per “reforçar les mesures de prevenció”. Tot i això, Vergés s’ha desmarcat de les decisions anunciades aquest diumenge per la GSMA per prevenir el coronavirus, com ara prohibir l’accés al congrés de persones provinents de la província de Hubei o prendre la temperatura dels congressistes als accessos del recinte. “No hi hauria d’haver aquestes mesures tan estrictes”, ha defensat Alba Vergés, qui també ha sostingut que “no són les recomanacions que la Generalitat voldria posar”.

“Hi ha una certa epidèmia de la por que és difícil de combatre”

Alba Vergés ha negat que hi hagi “cap situació d’alarma que ens hagi de fer patir pel desenvolupament normal del Mobile World Congress 2020“. Per això, ha fet una crida a la calma i ha afirmat que Catalunya “no és una zona de risc”, però que, tot i això, hi ha “una certa epidèmia de la por que és difícil de combatre”.

D’altra banda, la titular de Salut ha recordat que no s’ha detectat cap cas de coronavirus a Catalunya i que, tot i que “no se’n pot descartar mai un”, ha defensat que aquest “no serà un problema de salut pública” perquè el sistema sanitari català és “robust” i està preparat “per tractar-ho des del principi sense generar cap alarma”.