Carret robotitzat a la Smart City Expo Week

Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents, es reinventa per la crisi del coronavirus. La d’aquest 2020 serà una edició digital batejada amb el nom de Smart City Live, que es farà el 17 i el 18 de novembre.

El certamen vol convertir-se en un espai virtual i interactiu per debatre sobre els principals reptes de les ciutats en el context actual, a més de continuar sent un referent en innovació urbana. El director de la SCEWC, Ugo Valenti, assegura que es vol “oferir una plataforma per accelerar la recuperació dels ecosistemes urbans”, ja que considera que “la situació actual canviarà a les ciutats i el seu funcionament”.

Segons ha informat Fira de Barcelona en un comunicat, el nou Smart City Live aplegarà institucions i experts internacionals sobre ciutats intel·ligents. El dia 17 participaran en un programa televisiu en directe centrat en l’impacte de la pandèmia de la covid-19 en les ciutats, mentre que el dia 18 se centrarà en tallers i taules rodones en línia per debatre sobre els principals reptes que afronten les ciutats a llarg termini.

Coincidint amb aquesta edició en línia de la fira, es llançarà Tomorrow.City, una plataforma pensada per oferir a empreses i administracions públiques recursos sobre tecnologia, formació, investigació i inversió. Estarà disponible durant tot l’any amb l’objectiu d’accelerar les ciutats sostenibles i inclusives.

L’edició d’aquest 2020 vol ser un parèntesi per tornar, el 2021, al format habitual de la Smart City Expo. Segons ha informat Fira de Barcelona, se celebrarà conjuntament amb l’Smart Mobility Congress i amb Retail & Brand Experience World Congress. Serà de l’16 a el 18 de novembre del 2021 al recinte firal de Gran Via de Fira de Barcelona. Tot plegat, després que la del 2019 fos una edició amb xifres de rècord: un miler d’expositors, 700 ciutats convidades i un impacte econòmic d’uns 90 milions d’euros.