Les biblioteques de Barcelona col·laboren des de fa tres anys en el Technovation Girls, un programa que busca despertar l’interès per la tecnologia de les adolescents d’entre 10 i 18 anys i motivar-les perquè es converteixin en emprenedores d’aquest àmbit. Enguany, tres equips de Biblioteques de Barcelona han arribat a la final, que se celebrarà el 27 de juny.

Acostar la tecnologia a les joves

El concurs planteja a les participants el repte d’identificar un problema i buscar solucions tecnològiques a través del treball en equip. El programa, que ja fa més d’una dècada que funciona, ha aconseguit que un 70 % de les concursants segueixin estudiant informàtica després i que un 26 % optin per aquest tipus d’estudis universitaris.

Hi han participat 85 noies

En aquesta edició hi han participat un total de 85 noies, que han format 21 equips en nou biblioteques de la ciutat. Les finalistes barcelonines són les participants del WorldChangers2009, de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, Logiclub, de la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz, i inφnite πoneers, de la Biblioteca Sofia Barat.