Es va posposar de l’abril a l’octubre, però la situació arran de la pandèmia del coronavirus no ha millorat prou com per plantejar-se celebrar Alimentaria aquest any. Fira de Barcelona i la direcció del saló han decidit traslladar la cita definitivament al maig del 2021, concretament del 17 al 20 de maig de l’any vinent. No és l’únic certamen que cau del calendari del 2020 per la covid-19. També es posposa l’IOT Solutions World Congress, Hostelco i els tres grans esdeveniments del sector químic, Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast.

En un comunicat, l’organisme justifica que ha pres la decisió, d’acord amb el Comitè Organitzador d’Alimentaria, per garantir la millor edició possible “amb les màximes expectatives comercials i assistència de compradors i visitants internacionals que representen el 25 % del total”, ha afegit el president d’Alimentaria, Josep Lluís Bonet. En les dates en què s’havia de fer Alimentaria, el 28 i 29 de setembre, se celebrarà un fòrum al Palau de Congressos de Fira de Barcelona sobre el futur de la indústria agroalimentària, la restauració, l’hoteleria i el turisme, amb la participació d’empreses de serveis i distribució.

Fira de Barcelona reprendrà l’activitat al setembre amb diversos certàmens que combinaran les fórmules digitals amb les híbrides i seguint un protocol de seguretat i prevenció. És el cas de la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, el BizBarcelona, el Saló Nàutic, l’Smart City Expo —que es farà en format virtual— o FoodTech.

2021, l’any dels grans congressos

El trasllat d’Alimentaria al 2021 provocarà la coincidència de grans salons com el Mobile World Congress, que va ser el primer a cancel·lar l’edició d’enguany arran del coronavirus, l‘ISE i el Seafood, referent mundial de productes del mar que se celebrava a Brussel·les i que l’any vinent es trasllada a Barcelona.