L’Ajuntament de Barcelona donarà ajuts a projectes d’innovació urbana que aportin solucions per afrontar la reactivació econòmica i la millora de la sostenibilitat i resiliència urbana després de la crisi del coronarivus. El consistori destinarà mig milió d’euros a la convocatòria, amb què se subvencionarà fins al 80 % del cost de cada projecte, que no podrà superar els 100.000 euros.

Les propostes guanyadores tindran un any per executar-se i, en funció dels resultats, s’implantaran a gran escala. “No tenim totes les solucions des de l’Ajuntament i volem que s’impliqui l’ecosistema innovador de la ciutat”, ha explicat la tinenta d’alcalde Laia Bonet, que ha dit que la quantitat que es destina a la convocatòria pot semblar modesta, però “és ambiciosa en el resultat perquè busquem canviar la manera de fer”.

Bonet no ha volgut concretar amb quins exemples concrets pensa l’Ajuntament: “Volem que les idees surtin de la ciutadania”. Ara bé, en el camp del comerç, sí que ha detallat que una possible idea pot ser com fomentar la digitalització. A banda del comerç, les propostes d’innovació es poden emmarcar en altres àmbits com treball, educació i cures, cultura i indústries creatives, hàbits i models de consum, descarbonització urbana i habitatge i barri.

Un cop es publiqui oficialment la convocatòria, previsiblement aquest divendres, hi haurà un mes per presentar les propostes. Al setembre es publicaran els projectes seleccionats i un jurat extern valorarà i escollirà els guanyadors, que se sabran a l’octubre.