El transport públic ha estat gratuït aquests primers nou dies d’abril. La mesura es va incloure en el Reial decret 10/2020 del 29 de març, que regulava el permís retribuït recuperable per a les persones que treballen per compte aliena i que no presten serveis essencials. L’objectiu del decret era reduir la mobilitat de la població durant l’emergència del coronavirus i només estava permesa la circulació d’aquells treballadors catalogats en activitats o serveis essencials. Per això, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i els vigilants de TMB han estat controlant que només utilitzi el transport públic gratuït aquest col·lectiu.

Desconcert entre els usuaris

Aquesta mesura, però, ha deixat d’estar en vigor aquest divendres, 10 d’abril. La decisió ha sorprès molts usuaris que, segons expliquen, no entenen perquè no s’ha mantingut gratuït aquest servei fins que s’acabi el confinament.

És el cas de la Montserrat, que ve de fora de Barcelona i forma part del personal sanitari. Explica que li suposa un esforç  de mobilitat i de diners, i que tenir gratuït el transport aquests dies era de gran ajuda. La Carla, n’és un altre exemple. Treballa en una farmàcia de la Rambla. Cada dia agafa el metro fins a plaça de Catalunya, i considera que la mesura era un incentiu per ajudar a passar millor aquestes setmanes de confinament.