(ACN) La Unió d’Actors i Actrius ha desconvocat l’Apagada Cultural de 48 hores que estava prevista per a aquests divendres i dissabte després que el Govern espanyol hagi anunciat que “en els propers dies” el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, convocarà el sector a una reunió. En un comunicat, l’associació ha volgut donar “un vot de confiança” a l’executiu, ja que el Govern espanyol ha avançat que estudiarà la singularitat del sector per adaptar-hi les mesures. “Aquestes paraules són molt importants, donen esperances a un sector en què la recuperació econòmica serà molt més complicada i amb  uns treballadors que no podien atenir-se a les mesures preses fins ara”, han dit, tot confiant que els anuncis “es facin realitat”.

La campanya es va fer pública dijous, quan diversos representants culturals van engegar a través de les xarxes socials l’etiqueta #Apagoncultural. Es tractava d’una resposta al titular de Cultura espanyol, que va dir que no era el moment d’activar recursos per al sector: “Ja arribarà el moment d’impulsar i reimpulsar per a la cultura i l’esport. Avui toca pensar en els malalts, en salvar-los-hi la vida i en parar el virus”.

A la iniciativa s’hi van sumar, entre molts altres representants del món cultural, l’Associació de Professionals de Circ del País Valencià, Actors i Actrius Professionals Valencians, la companyia La íntegra Teatre, la productora audiovisual Hypnos Films, la productora teatral Ventrículo|Veloz Producciones i el grup de música El Pot Petit, així com els actors Alba Flores, Ignasi Guasch, Gorka Otxoa.