El primer secretari del PSC, Salvador Illa, considera que no s’han de posar restriccions al turisme a Barcelona, sinó fer polítiques per endreçar-lo: “El verb ‘limitar’ no m’agrada, prefereixo gestionar“, ha dit en una entrevista al ‘bàsics’. “Barcelona ha estat massa centrada a reduir, a fer-se petita. Jo crec que hem d’apostar pel sí“, ha afegit. Illa ha celebrat la tornada del turisme després de la pandèmia, tot i que considera que “cal fer-lo compatible amb la vida dels barcelonins”.

El Parc Güell, model a seguir per a la gestió turística

Quan se li ha preguntat per les aglomeracions al turó de la Rovira, ha respost que el model a seguir per a la gestió és el del Parc Güell, amb accés de pagament des del 2013 per als turistes: “Al Parc Güell vam veure imatges similars i no les veiem avui. S’han de fer polítiques per endreçar i adequar els espais.” Sobre el turisme de creuers, el primer secretari del PSC creu que cal consolidar Barcelona com un port base, d’arribada i sortida de les embarcacions, i no només de pas.

“L’ampliació de l’Aeroport és necessària per a l’economia, no per al turisme”

Illa ha recordat que, en el pacte de pressupostos amb ERC, s’hi inclou “modernitzar i augmentar la capacitat de l’aeroport” i ha advertit que, si no es duu a terme, serà una oportunitat perduda: “És necessària per a l’economia, no per al turisme.” Trigarem 10 anys a implementar-ho però, si no ho fem, perdrem una oportunitat”, ha dit. L’aposta implica allargar la tercera pista de l’Aeroport, que, ha afirmat, “no és contrària a l’emergència climàtica”.

Sobre la mobilització de pisos de la Sareb: “Abans ho demanaven, i ara diuen que és poc”

El també cap de l’oposició al Parlament de Catalunya ha retret a Ada Colau que consideri poc efectiva la mobilització de 50.000 pisos de l’anomenat “banc dolent” per destinar-los a lloguer assequible: “Quan no es feia, demanaven que es fes. I ara que ho hem fet, diuen que és poc.” També ha carregat contra el Govern de la Generalitat perquè considera que, en política d’habitatge públic, “no s’ha fet el que calia fer”. “A Catalunya, des de fa anys, no tenim principi d’autoexigència“, ha remarcat.