Més de 50 persones han participat aquest divendres a la tarda en una concentració organitzada pel consell de veïns al turó de la Rovira per demanar que s’acabin les festes per a turistes al búnquers del Carmel. El veïnat demana que es limiti l’accés a la zona per evitar-hi les aglomeracions d’estrangers.

Segons els convocants de la concentració, “la situació de violència turística que estem patint és més que insostenible“.

El veïnat denuncia “soroll, aglomeracions i brutícia”

El veïnat del turó de la Rovira assegura que en aquesta zona s’estan produint tot tipus de situacions que els perjudiquen, com “aglomeracions nocturnes, festes a qualsevol hora del dia, macrobotellots i brutícia als carrers”.

Asseguren que “es realitzen convocatòries de festes nocturnes a través del canal de TikTok. Fins que no vam denunciar aquesta situació a l’Ajuntament, el consistori no en sabia res“. Afegeixen que “cada diumenge, quan es realitzen aquestes festes, s’hi agrupen al voltant de 1.000 persones“.

A més, diuen que tota aquesta situació provoca que els busos que arriben fins a la zona vagin en moltes ocasions plens de gent, “superant inclús l’aforament permès per TMB”. Això fa que, sovint, els veïns de la zona “hagin de transportar-se en condicions incòmodes i poc segures o, fins i tot, haver de baixar del bus i no poder seguir amb el trajecte, un fet que perjudica sobretot la gent més gran“. Alhora, els convocants asseguren que tot això comporta que hi hagi “agressions físiques i verbals al veïnat i a conductors d’autobusos per part dels turistes”.

També denuncien la brutícia que tot això comporta per al barri, així com “l’amplificació de les zones verdes, amb la qual cosa se suprimeixen els aparcaments per a residents”.

“Les tanques no són la solució”

El veïnat de la zona proposa solucions i alternatives per millorar la gestió del que està succeint a la zona. Una d’aquestes propostes és prohibir l’entrada de vehicles que no siguin veïnals o de serveis pels carrers de la Gran Vista, del Doctor Bové, de Marià Labèrnia, de Labèrnia i del Turó de la Rovira. A més, demanen que no s’ampliï la zona verda del carrer de la Gran Vista i que es mantingui l’aparcament per a residents, i també que es retorni l’aparcament per a residents del carrer del Doctor Bové.

Pel que fa a les festes nocturnes, demanen que, per evitar-les, es desallotgi la bateria antiaèria cada nit, així com altres places i espais de la ciutat. A més, demanen que es paralitzin les obres del tancat de les bateries per iniciar un procés de debat veïnal i “avaluar les conseqüències en què pot derivar aquesta actuació”. Segons el consell de veïns, “aquesta no és la solució al problema”.

Per acabar, demanen la desafectació de les 300 finques afectades d’expropiació i enderroc pel projecte del Parc dels Tres Turons.