El Departament de Salut situa l’inici de la vacunació massiva contra el coronavirus abans de l’estiu. Així ho ha expressat el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, al programa ‘bàsics’, de betevé. “Amb els diferents compromisos que ha anat adquirint el govern de l’Estat, i els volums de vacunes, espero que sigui abans de l’estiu”, ha dit. Tot i això, Comella ha recordat que, per fer-ho realitat, és necessari “que arribin més vacunes”.

Fira de Barcelona serà l’espai de referència per acollir la vacunació massiva a Barcelona. És, segons el director del Servei Català de la Salut, “l’espai més idoni i el més ben adequat per a aquest tipus d’actuació”. Els més de 500 espais que s’habilitaran a Catalunya permetran “treure la tensió dels centres d’atenció primària”, molts dels quals denuncien estar “desbordats”.

Adrià Comella, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

Partidari de mantenir les restriccions

El Procicat ha de decidir aquest dijous si a partir de la setmana vinent variaran, o no, les restriccions actuals per frenar els contagis. Adrià Comella s’ha mostrat partidari de “mantenir la prudència” i que no hi hagi “grans variacions” per “assegurar que la pressió tendeixi a baixar”. Tot i això, el director del Servei Català de la Salut recorda que és responsabilitat del Procicat “ponderar l’equilibri entre la tensió del món assistencial, els contagis i la necessitat de poder modular la mobilitat”.

Més de 70 punts de vacunació de la covid a Barcelona
MAPA

“Ens preocupa l’activitat diagnòstica”

El director del Servei Català de la Salut s’ha mostrat preocupat per la davallada de diagnòstics que hi ha hagut els últims mesos com a conseqüència de la pandèmia. La detecció de càncers, per exemple, va caure un 12 % el 2020. “Ens preocupa l’activitat diagnòstica”, ha admès Comella. L’activitat quirúrgica, en canvi, actualment no pateix tant el cop de la covid i se situa al voltant del 85 %, mentre que es fan un 95 % de les intervencions quirúrgiques més greus.