alejandro desnonament

Respir per a Alejandro Jorge, el veí del Gòtic de 84 anys que s’enfrontava des d’aquest dilluns a un desnonament amb data oberta. El jutjat n’ha resol aquest dimarts la suspensió després que li ho hagi sol·licitat el Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de Nacions Unides (ONU).

En resposta al recurs presentat fa uns dies per Resistim al Gòtic i l’Observatori DESC, l’organisme internacional havia demanat a l’Estat que prengués “mesures per evitar possibles danys irreperables” per a l’Alejandro, o que “alternativament se li atorgui un habitatge alternatiu”. L’última paraula, però, la tenia el jutjat encarregat del cas, que n’ha atès la petició.

El cas de l’Alejandro, al carrer amb 84 anys

REPORTATGE

Era el tercer intent

Aquest era el tercer intent de desnonar aquest veí del carrer d’Estruc del pis on viu des que era jove. Les dues temptatives anteriors es van aturar per la pressió veïnal al carrer i, per a aquesta tercera, el jutjat havia endurit les condicions, amb una data oberta i la presència de la Brimo dels Mossos . La propietat del pis es nega a negociar en aquest cas que parteix d’un problema burocràtic.