Setmana decisiva per al Gimnàs Social Sant Pau. Aquest divendres, dia 30, està previst el desnonament de l’equipament si l’Ajuntament i la propietat de l’immoble no arriben a cap acord per evitar el llançament. L’oferta del consistori ha estat de nou milions d’euros, una quantitat inferior a la que demana la propietat. Aquesta nova ordre de desnonament arriba després que el llançament anterior se suspengués “in extremis” al gener per donar-se temps a negociar.

Davant d’aquest enrocament i l’absència d’un acord, el portaveu del Sant Pau, Santi González, ha reclamat al consistori que comenci un procés d’expropiació: “És l’única eina que li queda a l’Ajuntament”, ha assenyalat González en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, en què també ha assegurat que “no hi ha cap altre solar a Barcelona amb més motius per ser expropiat”.

Crida ciutadana per aturar el llançament

El Gimnàs Social Sant Pau demana a la ciutadania que es mobilitzi aquest divendres per evitar que s’executi l’ordre de desnonament. “Fem una crida a totes les veïnes de Barcelona perquè vinguin a salvar el que és de totes”, demana Santi González. Tot i que desconeixen l’hora d’inici del llançament, els voluntaris i treballadors asseguren que hi seran “des de molt aviat” i que prepararan “esmorzar per a tothom que s’hi apropi”.

El dia 1 obrirem, això ho tenim claríssim
Santi González

El gimnàs, una llar per a moltes persones sense llar

“Ha esdevingut la casa de molta gent sense sostre, és on es dutxen i on reben les cartes”. Amb aquestes paraules ha definit González el paper social del gimnàs per a desenes de persones que dormen al ras. Davant la possibilitat d’un desnonament, el portaveu del gimnàs assegura que “estan neguitosos” perquè és el lloc “on es poden relaxar” i molts s’hi refereixen com “la casa”.

El Sant Pau ha ofert ja 40.000 dutxes durant la pandèmia
REPORTATGE