Ghost of Tsushima

L’Organització Mundial de la Salut va recomanar els videojocs com una manera de portar millor el confinament, i tot i que ara ja podem sortir al carrer, sembla que aquest estiu viatjarem poc. Una bona excusa, si és que en cal alguna, per connectar la vostra consola i invertir el dia en alguns dels millors videojocs de l’actualitat. L’alternativa seria anar a la platja, però ja se sap que la sorra s’enganxa i que, al mar, al cap d’una estona, ja el tens molt vist. Seieu davant de la televisió, agafeu el vostre comandament, i comencem!

Resident Evil 3

Capcom, 2020

És un “remake”, sí. Es tracta d’un joc antic que han actualitzat, que sí. Però feu-li una ullada. El Resident Evil 3, un dels més rellevants de la saga d’infectats i monstres, torna amb una actualització de gràfics que el converteix en un joc nou i molt, però molt, més inquietant. A la venda per a Playstation 4 i XBOX One.

Ghost of Tsushima

Sucker Punch Productions, 2020

Havia de ser el joc de l’any, i no. Però tot i que les expectatives no s’acabin de correspondre amb la realitat, amb aquest joc ambientat en el Japó feudal i amb homenatge a Akira Kurosawa inclòs, cremareu moltes hores de la vostra consola. A la venda per a Playstation 4.

The Last of Us Part 2

Naughty Dog, 2020

Un altre de zombis, sí, però aquesta s’ho mereix. The Last of Us (2013) va ser un dels “survival horror” més aplaudits de la seva generació, i set anys després, la seva continuació repeteix èxit. Un joc atmosfèric i inquietant en què la història de les protagonistes té molta més importància que qualsevol epidèmia de no morts. A la venda per a Playstation 4.

Maneater

Tripwire Interactive i Blindside Interactive, 2020

Un tauró es vol venjar d’un caçador que va matar la seva mare. Us cal res més per voler jugar a aquest joc? Maneater ofereix el que promet: taurons assassins esquarterant banyistes i caçadors. No guanyarà el premi al millor guió, però us ho passareu molt bé… i no voldreu trepitjar una platja. A la venda per a Playstation 4 i XBOX One.

Paper Mario: The Origami King

Intelligent Systems, 2020

Mario és un clàssic, i Paper Mario va camí de ser-ho. El sisè joc d’aquesta franquícia, que reprodueix els mítics personatges de Nintendo en 2D i amb estètica d’origami, és una delícia per a la vista. Ideal per jugar amb els més petits. A la venda per a Nintendo Switch.