sèries estiu 2020

Sèries com ‘Verano azul’, ‘Vacaciones en el mar’ o ‘Los vigilantes de la playa’ han passat a formar part de l’imaginari col·lectiu i ens recorden els estius d’una altra època passats davant de la televisió. La gran varietat de plataformes televisives en l’actualitat, proporciona un bon número de sèries refrescants per fugir de la calor durant aquest estiu 2020. Revisem alguns títols recents rodats al voltant de llacs, illes, ports marítims, piscines, rius, etc que podreu trobar a plataformes com Netflix, HBO, Filmin o Movistar +.

1

‘Deep water’

Filmin. Anna Symon, 2019

El Lake District, una zona rural de llacs i muntanyes al nord-oest d’Anglaterra, és el quadre per on es mouen els personatges d’aquest drama que recorda a ‘Big little lies’ pel seu punt de partida: un grup de dones protagonistes amb relacions esquitxades de mentides i un gran secret que marca l’acció.

2

‘El embarcadero’

Movistar +. Álex Pina i Esther Martínez Lobato, 2019

Rodat al Parc Natural de l’Albufera de València, aquest drama romàntic va ser la primera gran sèrie d’Álvaro Morte després de l’èxit de ‘La casa de papel’. Verónica Sánchez i Irene Arcos tanquen el trio protagonista d’aquest thriller sentimental amb dues temporades de vuit episodis cadascuna.

3

‘Llegar a ser Dios en Florida’

Movistar +. Robert Funke i Matt Lutsky, 2019-actualitat

Krystal Gill (Kirsten Dunst) és una treballadora amb salari mínim d’un parc aquàtic d’Orlando que s’ha quedat vídua i intenta ascendir socialment a l’Amèrica de principis dels 90 amb estratègies èticament qüestionables.

4

‘Siren’

HBO. Eric Wald i Dean White, 2018-actualitat

Diverses localitzacions de la Colúmbia Britànica al Canadà donen forma a Bristol Cove, un poble pescador fictici que, segons la llegenda, va ser llar original de sirenes i tritons.

5

‘Ozark’

Netflix. Bill Dubuque i Mark Williams, 2017-actualitat

Una operació de blanqueig fallida fa que Marty Bird (Jason Bateman) i Wendy (Laura Linney) es mudin a un complex turístic al costat del llac dels Ozarks, a l’estat de Missouri, on aviat acaben enredant-se amb negocis que impliquen criminals locals i fins i tot la màfia de Kansas City.

6

‘Top of the lake’

HBO. Jane Campion i Gerard Lee, 2013-2017

Elisabeth Moss (‘Mad men’, ‘El cuento de la criada’) és una detectiu que investiga la desaparició de la filla d’un gran capo de la droga en aquesta sèrie de suspens rodada a Queenstown i Glenorchy, dues localitats a la riba del llac Wakatipu, a l’illa sud de Nova Zelanda.

7

‘The affair’

Movistar +. Sarah Treem i Hagai Levi, 2014-2019

Dominic West (‘The Wire’) i Ruth Wilson (‘Luther’) protagonitzen l’afer que dona títol a aquesta sèrie, de cinc temporades i amb tres Globus d’Or, rodada a Montauk, Long Island, un destí vacacional conegut particularment per les bones condicions per a la pesca.

8

‘And then there were none’

Movistar +. Sarah Phelps i Craig Viveiros, 2015

L’adaptació televisiva de la novel·la ‘I aleshores no en quedà cap’, d’Agatha Cristie, (titulada originalment ‘Deu negrets’), es va rodar al comtat marítim de Cornwall (el Regne Unit), que a la minisèrie representa l’illot inhabitat on arriben vuit persones convidades per uns misteriosos amfitrions que els acusen d’haver comès un crim en el passat.

9

‘Auga seca’

HBO. Alfonso Blanco, 2020

Un suïcidi aparent al port de Vigo és el desencadenant de la trama d’aquest thriller sobre el tràfic d’armes i la vinculació amb el món empresarial, rodat entre la ciutat gallega i Lisboa, i que suposa la primera sèrie en llengua gallega a incorporar-se al catàleg d’HBO.

10

‘White lines’

Netflix. Álex Pina, 2020

El germà de la Zoe apareix mort 20 anys després de la seva desaparició mentre treballava com a DJ a Eivissa en aquesta sèrie d’Àlex Pina, creador de ‘La casa de papel’.

11

‘La luminarias’

HBO

La febre de l’or del segle XIX és el marc històric d’aquesta sèrie rodada i situada a Nova Zelanda, basada en la novel·la homònima d’Eleanor Catton, que va guanyar el premi Man Booker del 2013.