La música i actriu Paula Ribó ens ha presentat la Rigoberta Bandini, el seu “alter ego” com a cantant en solitari, i l’aposta s’ha vist premiada amb un èxit important a les xarxes. Avui seu al sofà de l”Àrtic’ per parlar-ne.

“In Spain we call it ‘èxit total'”

Rigoberta Bandini va publicar el seu primer single una setmana abans de que ens confinessin. I tot i aquest entrebanc, que ha suspès concerts i ha posat la cultura en una situació complicada, la proposta de Rigoberta Bandini ha funcionat molt bé. Si el primer single, ‘Too many drugs’, sonava en una sèrie tan popular com ‘Veneno’, de Javier Calvo i Javier Ambrossi, amb ‘In Spain we call it Soledad’ aconseguia una gran repercussió.

Amb noms com Mónica Naranjo o C. Tangana aplaudint la cançó a les xarxes, l’èxit de Rigoberta Bandini amb només cinc temes publicats i un concert a l’Heliogàbal, abans que tornessin a suspendre les actuacions en viu, ens augura una gran carrera per a aquesta barcelonina que mescla gèneres musicals i llengües amb l’alegria de qui estima els referent de la música popular que van des de Stromae o Nicolas Jaar fins a Marisol o Mocedades.

La metamorfosi de Paula Ribó en Rigoberta Bandini

La Paula Ribó és una cantant i artista polifacètica que va començar a cantar als sis anys, a fer doblatge de cinema amb set i a compondre amb nou. Ja de postadolescent, aquesta barcelonina inquieta va ser una de les fundadores de The Mamzelles el 2010, un parell d’anys abans d’iniciar una carrera com a dramaturga i directora teatral que ha anat alternant amb la seva tasca d’actriu i, fins i tot, d’escriptora. I ara, la Paula s’ha tret de la màniga un “alter ego” amb un nom que “a priori” sona argentí o italià que sap definir molt bé la soledat, pren massa drogues i té poc esperit. Un fenomen que s’ha popularitzat de manera viral i ràpida i que no podíem no convidar a l”Àrtic’, en què farem tot el possible per treure-li de sobre tota l’amargura.