La cantautora Anna Andreu deixa de banda la banda Cálido Home i es llança en solitari amb el seu primer àlbum: ‘Els mals costums’. Avui ens el ve a presentar a l”Àrtic’.

Nova etapa per a l’Anna Andreu

Anna Andreu comença la seva carrera en solitari amb una sèrie de canvis: a més d’acomiadar-se del duet que formava amb Eduard Pagès, ha canviat l’anglès pel català i s’ha acompanyat de la bateria de Marina Arrufat, que s’ha convertit en la seva aliada principal a l’hora d’escriure les cançons d”Els mals costums’.

El disc d’Anna Andreu reflexiona sobre l’amor i el feminisme i s’embolcalla d’un so folk, ajudada a la producció per Jordi Matas. La instrumentació, sempre al servei de la veu, i unes cançons suggeridores i sovint arriscades l’han convertida en una de les propostes més interessants de la temporada musical. L’estrena com a cantautora d’Andreu va coincidir amb el confinament, cosa que va obligar-la a posposar una part dels seus concerts.

Una llarga carrera… amb només 32 anys

La cantant i guitarrista Anna Andreu ja sap el que és tenir una carrera amb una banda, inventar-se un nou estil musical, canviar de l’anglès al català i llançar-se a la piscina en solitari… i tot amb només 32 anys. I això és perquè aquesta filla de Sant Quirze del Vallès s’hi va posar de molt jove, amb les seves primeres composicions amb el duet Cálido Home, al costat d’Eduard Pagès. Amb ell va inventar el ‘Motherfolker’, que ens haurà d’explicar ben bé què és, i va editar treballs com ‘Vulpes vulpes’ o ‘Tones and Shapes’. Però l’Anna ha decidit volar en solitari i en català, la llengua en què parla i somia, com diu ella, i ho fa amb ‘Els mals costums’. L’excusa perfecta per convidar-la avui a l”Àrtic’ on, en el fons i malgrat tot, som poc de costums i de rutines.