renovació DNI

La Policia Nacional ha reiniciat el servei de cita prèvia per obtenir o renovar el DNI o el passaport a través del web des d’aquest dimecres. Ara bé, només en els territoris que es troben a la fase 2 de la desescalada. Les oficines policials per tramitar-los obriran al públic a partir de l’1 de juny. El servei s’havia aturat a causa de l’emergència del coronavirus.

No es podrà pagar amb targeta de crèdit, tal com recomana Salut

A mesura que tots els territoris avancin a la segona fase els ciutadans podran demanar dia i hora per realitzar aquests serveis. Segons informa la Policia Nacional, els ciutadans han d’anar a la cita de forma individual i puntual, amb mascareta i amb l’import en metàl·lic i exacte de la taxa —12 € pel DNI i 30 € pel passaport—, i no es pot pagar amb targeta de crèdit, tal com recomana Salut. Des del cos policial asseguren que des del web de cita prèvia es pot pagar la gestió de forma telemàtica i arribar a la comissaria amb el pagament fet. Sobre la introducció de datàfons a les comissaries, però, diuen que no tenen constància de si en un futur s’introduirà aquest mètode de pagament.

Els menors d’edats o les persones que necessiten algun tipus de suport poden anar a fer els tràmits acompanyats d’un adult.

El Govern espanyol va acordar que els DNI o passaports que caduquin a partir de l’estat d’alarma tenien una pròrroga d’un any.