Aquest dimarts a la nit hi ha tornat a haver diverses protestes contra la gestió del coronavirus a Barcelona sota el lema #RecuperemElsCarrers. Segons els convocants, una bona estona després d’haver acabat la concentració prevista al Raval, la policia ha intervingut sobre un grup de persones que estaven bevent a la rambla del Raval. Ja a la nit s’informava a les xarxes que l’acció policial havia acabat amb la detenció de dues persones, integrants del Sindicat d’Habitatge del Raval. L’entitat denuncia agressions i que s’ha actuat amb desproporció.

Segons la Urbana, estaven bevent a la via pública i no està permès

La Guàrdia Urbana ha confirmat els dos arrestos, i explica que es va actuar perquè hi havia una vintena de persones bevent a la via pública, cosa que no està permesa per l’estat d’alarma del coronavirus ni tampoc per les ordenances municipals. Quan els agents van voler avisar el grup que no estava permès, segons la policia, una de les persones va intentar marxar amagant la beguda i la van aturar. Va ser llavors quan se’ls va increpar sense mantenir les distàncies de seguretat i quan es van demanar reforços.

Les dues persones, detingudes per resistència a l’autoritat, ja han estat posades en llibertat i en un primer moment se les va traslladar a centres mèdics, tal com marca el protocol en detencions d’aquest tipus. Segons la Guàrdia Urbana, dos agents també van resultar ferits.