Un dia Marcel Rubio es va posar a dibuixar i ja no va parar. Durant sis mesos, entre el 2018 i el 2019, va plasmar en 260 teles una història d’amor que passa en un món imaginari, un Ripollet amb mar i confraria de pescadors. Una obra colossal i simbòlica que ara ha estat guardonada amb el premi Art Nou 2020. Un premi que Marcel Rubio comparteix amb Rafa Castells que ha presentat l’exposició “Avui soc ric” a la galeria Nogueras Blanchard de l’Hospitalet de Llobregat. El Premi Art Nou 2020, atorgat per La Capella aquest divendres al vespre, va tenir lloc als Jardins Rubió i Lluch del carrer de l’Hospital de Barcelona, i va comptar amb la presència de l’artista i cantant Maria Arnal, que va fer cantar a tots els assistents un vers de Joan Brossa.

Marcel Rubio, premi Art Nou 2020

Fins al 17 de setembre podem veure l’exposició “El retorn a Ripollet”, de Marcel Rubio Juliana, premi Art Nou 2020, a la galeria Joan Prats Warehouse

. Marcel Rubio Juliana s’expressa principalment mitjançant el dibuix i la pintura, tot i que el seu acostament a la creació té a veure amb l’assaig literari. Grans llenços al carbonet i miniatures a l’oli donen el ritme d’un relat fragmentat que desenvolupa una història aparentment lineal, amb unitat de temps i lloc. Marcel Rubio va començar aquesta obra perquè “em vaig enamorar”, però “aquesta vegada no em vaig deixar portar i vaig obrir una investigació”. L’artista considera que el criteri bàsic d’una obra és que “tingui sentit i aquest sentit ha de ser bell”.

 

Irene Solà creu en les bruixes

“Hi ha una història d’una dona que/ Hay una historia de una mujer que/ There is a story about a woman who” és un projecte que relaciona diverses narratives i icones, que tenen en comú la imatge d’una dona encavalcada damunt d’un home, a qui sovint ha posat una brida a la boca (o fins i tot, ha convertit en cavall o ase). Aquestes històries i imatges apareixen en llocs i contextos molt diferents: com a acusacions, en judicis per bruixeria de l’època moderna, en llegendes europees d’època medieval, en el context de la comunitat negra del sud-nord-americà, o a la història de Fil·lis i Aristòtil —un conte cautelar d’origen asiàtic que s’escampa com un bolet arreu d’occident, produint una inacabable iconografia, i que predica contra la dona i les seves argúcies seductores—. L’escriptora Irene Solà presenta aquesta exposició fins al 12 de setembre a la galeria Àngels Barcelona.

 

Comparteix a: