Saps que molts museus de Barcelona obren diumenge gratis? Diversos museus i equipaments culturals de la ciutat fan portes obertes i són gratuïts cada primer diumenge de mes. Alguns, a més, també tenen entrada lliure totes les tardes de tots els diumenges de l’any i, fins i tot, la jornada també s’allarga les tardes de dissabte a alguns equipaments. És un dels plans culturals per apuntar a l’agenda cada primer cap de setmana de cada mes. A continuació, hi ha una llista de museus de Barcelona que s’afegeixen a la iniciativa.

Consulta tots els espais abans d’anar-hi per si és necessari reservar cita.


Pavelló Mies van der Rohe

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7
Entrada gratuïta cada primer diumenge de mes, de març a octubre, de 10 a 20 h, i de novembre a febrer, de 10 a 18 h.


Museu Picasso

Montcada, 15-23
Entrada gratuïta cada primer diumenge de mes, de 10 a 20 h, i tots els dijous a partir de les 17 h (servei de visita guiada: 6 €). Reserva cita i adquireix l’entrada amb anticipació.


Museu Marítim de Barcelona

Av. de les Drassanes, s/n
Entrada gratuïta cada diumenge, de 15 h a 20 h. Planifica la visita.MUHBA Museu d’Història de Barcelona

Plaça del Rei, s/n
Entrada gratuïta cada primer diumenge de mes durant tot el dia i cada diumenge a partir de les 15 h. Informa’t dels preus i horaris, i reserva cita per accedir al Museu d’Història de la ciutat.


Museu de Cultures del Món

Montcada, 12-14
Entrada gratuïta cada primer diumenge de mes, de 10 a 19.30 h, i tots els diumenges, de 15  a 19.30 h. Reserva entrada anticipada.


Born Centre de Cultura i Memòria

Plaça Comercial, 12
L’accés al recinte és lliure cada dia, de 10 a 20 h (fins les 19 h a partir de novembre a febrer). Les visites als espais expositius i al conjunt arqueològic són de pagament. Compra l’entrada amb anticipació, i consulta’n els horaris i preus. Però atencio!: els diumenges de 17 a 20 h l’equip d’educadors i educadores d’El Born CCM ofereix breus explicacions gratuïtes en diferents punts del circuit de visita.


Museu Etnològic de Barcelona

Passeig de Santa Madrona, 16
Entrada gratuïta cada primer diumenge de mes, 10 a 19.30 h, i tots els diumenges, de 15 a 19.30 h. Consulta com obtenir l’entrada prèvia.


Museu de Ciències Naturals de Barcelona | Fòrum

Plaça Leonardo da Vinci, 4-5
Entrada gratuïta cada primer diumenge de mes, de 10 a 20 h, i tots els diumenges de l’any a partir de les 15 h. Informa’t dels preus i horaris.

museu blau ciencies naturals barcelona

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n
Entrada gratuïta els dissabtes, a partir de les 15 h, i cada primer diumenge de mes, de 10 a 15 h. Consulta’n els preus i els horaris, i compra l’entrada anticipada i reserva encara que sigui jornada d’accés gratuït.

mnac

Museu de la Música 

Lepant, 150
Entrada gratuïta tots els diumenges a partir de les 15 h i cada primer diumenge de mes, de 10 a 19 h. (També dijous de 18 a 21 h). El Museu estarà tancat del 10 al 15 d’agost per treballs de manteniment.


CCCB

Montalegre, 5
Entrada gratuïta els diumenges de 15 a 20 h (cal portar el ticket de reserva prèvia en línia).


Foto Colectania

Passeig Picasso, 14
Entrada gratuïta els primers diumenges, d’11 a 15 h


Museu del Disseny de Barcelona

Plaça de les Glòries Catalanes, 37
Entrada gratuïta tots els diumenges de 15 a 20 h i cada primer diumenge de mes de 10 a 14 h i de 15 a 20 h. (Es recomana adquirir ticket online)


Castell de Montjuïc

Ctra. de Montjuïc, 66
Entrada gratuïta tots els diumenges a partir de les 15 h i cada primer diumenge de mes —de l’1 de novembre al 28 de febrer, de 10 a 18 h, i de l’1 de març al 31 d’octubre,  de 10 a 20 h.


Museu Frederic Marès

Plaça Sant Iu, 5
Entrada gratuïta tots els diumenges a partir de les 15 h i cada primer diumenge de mes d’11 a 20 h. Es recomana adquirir ticket online encara que l’accés sigui gratuït.


MACBA

Plaça dels Àngels, 1
En aquest cas, el MACBA obre portes gratuïtament dissabtes, a partir de les 16 h i fins a les 20 h. Des del centre recomanen comprar les entrades en línia de forma anticipada.

El MACBA i la Capella de la MIsericòrdia de fons

Museu d’Història de Catalunya

Plaça de Pau Vila, 3
El primer diumenge de cada mes el museu obre portes de 10 a 14.30 h.