La cantant i música Magalí Sare va publicar el seu primer treball en solitari després de superar una relació sentimental abusiva. En aquell moment, per a ella, la música va ser molt més que una afició o un ofici. Ara, un cop ja ha passat pàgina, l’artista ha publicat el disc ‘A Boy and A Girl’ amb el guitarrista Sebastià Gris i un single durant el confinament. Magalí Sare serà en concert el dia 24 a les Festes de la Mercè, al Jardins del Doctor Pla i Armengol. Abans, però, seu al sofà de l”Àrtic’ per parlar-nos de música, de compondre confinada, de recuperar els clàssics i de la seva feina amb altres músics de primer nivell, com Joan Dausà o Clara Peya.

Una veu que es farà sentir

Amb 29 anys i un ampli bagatge com a música, la barcelonina Magalí Sare va començar fent cant coral al Gran Teatre del Liceu quan només tenia nou anys, molt abans d’orientar la seva carrera cap al jazz i la música moderna. I va ser en un altre grup coral, en concret el Quartet Mèlt, en què la Magalí es va fer coneguda després de guanyar el concurs ‘Oh happy day’ de TV3. Ja en solitari, la Magalí ha cantat a l’amor i als dimonis, els d’una relació sentimental tòxica.

“Allà vaig descobrir la música com una teràpia, i des de llavors que la veig així. En tots els graus. Encara que sigui per desconnectar de la rutina i anar a moure l’esquelet una estona. Això ja és terapèutic. Per això insistim en que la cultura és imprescindible, perquè és terapèutica. Si fas una cançó és com obrir el teu diari personal i dir: ‘tinc aquests problemes. Tu també? Escolta la cançó i plorarem junts, o riurem junts.’

La Magalí també ha remogut l”Estómac’ de la Clara Peya i ha format un duet amb el guitarrista Sebastià Gris. Amb ell, precisament, actuarà per les Festes de la Mercè, als Jardins del Doctor Pla, i ens ha semblat l’excusa perfecta, tot i que ella és molt mediterrània, per convidar-la avui a fer una excursió fins a l”Àrtic’, on sempre volem reivindicar les veus de les creadores, i més si sonen tan bé com la de la Magalí.

Reivindicar als grans músics

Magalí Sare i Sebastià Gris fa temps que treballen junts, però no ha sigut fins aquest any que han publicat un disc que fusiona les seves sensibilitats en una proposta comuna. ‘A boy and a girl’ recupera grans temes de la música clàssica i també de la popular mallorquina, i els passa pel filtre de l’estil de Gris i Sare. Així, el duet ha compost un disc de versions i adaptacions únic i molt personal, que volen que serveixi per a acostar la música més clàssica a aquell públic que no la conegui. El dijous 24, els seus seguidors, els que va fer al Quartet Mèlt i els que ha aconseguit en solitari, tindran una oportunitat de veure-la en concert, mentre continua amb les seves gires amb la pianista Clara Peya i amb el baixista Manel Fortià.