La Fundació La Caixa ha presentat aquest dimarts ‘Symphony’, un viatge de realitat virtual al cor de la música. El projecte disposa de dues pel·lícules dirigides per Igor Cortadellas i protagonitzades pel músic Gustavo Dudamel i un centenar de membres de la Mahler Chamber Orquestra. L’obra forma part de la programació de la nova temporada del CaixaForum, però s’ha instal·lat al CosmoCaixa per motius logístics.

Unitats mòbils del projecte de realitat virtual Symphony

‘Symphony’ està format per dues unitats mòbils que es despleguen i es converteixen en dues sales de 100 metres quadrats cadascuna. A la primera es pot veure una pel·lícula panoràmica que introdueix l’espectador en aquest viatge guiant-lo només a partir de sons. La segona unitat està dedicada a viure l’experiència de realitat virtual amb ulleres 3D, on el públic podrà endinsar-se fins a l’interior dels mateixos instruments.

La directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán, ha destacat que gràcies a ‘Symphony’ “orquestra i director es donen la mà per proposar un viatge molt especial i sense precedents a través de les emocions i les notes de grans compositors al cor de la música clàssica i de l’ànima humana”.

El director d'orquestra Gustavo Dudamel visualitzant l'obra Symphony amb ulleres de realitat virtual

A ‘Symphony’ es poden escoltar obres de Ludwig van Beethoven, Gustav Mahler i Leonard Bernstein. Es podrà veure fins al 8 d’octubre del 2020 al CosmoCaixa de Barcelona i després començarà una gira de 10 anys per diverses ciutat d’Espanya i Portugal.