28 galeries de la ciutat exposen obra de més de 60 artistes en la VI edició del Barcelona Gallery Weekend, que se celebra del 17 al 20 de setembre. La cita, que ja s’ha convertit en inauguració de la nova temporada expositiva, arriba en un moment delicat. Degut a la pandèmia, moltes inauguracions d’exposicions van ser cancel·lades, com també les grans fires d’art de tot el món.

La virtualitat s’imposa més que mai i, de fet, moltes galeries estan apostant pels continguts en línia. També el Barcelona Gallery Weekend: “Al web (barcelonagalleryweekend.com) hem potenciat els vídeos amb visites virtuals, fins i tot comentades, a les diferents galeries”, explica la directora del certamen, Susanna Corchia. En aquesta mateixa línia s’han pactat col·laboracions amb plataformes digitals especialitzades en art internacional, com Artsy i Kooness.

Cita prèvia per a activitats i aforaments limitats

En funció dels metres quadrats, cada galeria ha establert un topall de visitants. A més, les visites comentades, un dels atractius del Gallery Weekend, només poden efectuar-se amb cita prèvia. “Hem establert un màxim de 10 persones, comptant-hi l’artista i el galerista”, comenta la directora. Hi ha també, com cada any, un programa d’activitats específic per a professionals. “Inevitablement, molts col·leccionistes que ens tenien en la seva agenda no podran venir per culpa de la situació actual”, afegeix Susanna Corchia.

Tanmateix, un dels objectius del Gallery Wekend és apropar els barcelonins a les sales, posar-los en contacte amb artistes, comissaris i galeristes. Hi ha, d’altre banda, un interès per potenciar l’escena artística local. La Artur Ramon Art, per exemple, ha desplegat una interessant mostra de ceràmica catalana contemporània. Però el certamen no exclou els artistes internacionals. La galeria Senda ha apostat per un nord-americà més que consagrat: Peter Halley, de qui es pot veure “New paintings”. En el vídeo adjunt podeu veure imatges d’ambdues exposicions.