A la llera del riu Besòs s'organitzen activitats familiars fins dilluns

L’Institut de Cultura (ICUB) ha presenta aquest dilluns la programació dels actes tradicionals i d’Arts de Carrer de la Mercè 2020.

Tal com ja van avançar els organitzadors de les festes, enguany la voluntat és que la programació s’estengui per tots els districtes de Barcelona. Els actes tradicionals i el Mercè Arts de Carrer són els darrers actes a presentar-se, després que l’ICUB ja hagi desgranat la programació musical.

Una de les novetats principals és que s’haurà de fer reserva prèvia per poder assistir a les activitats i en total hi haurà 50.000 localitats, que es podran reservar a través del web de la Mercè, des d’aquest dilluns mateix.

Una festa descentralitzada

Enguany la Mercè Arts de Carrer arribarà als 10 districtes de la ciutat, i s’inclouran espais nous durant aquestes festes, com el Parc de Joan Miró (a l’Eixample), on hi haurà una àmplia programació per al públic infantil.  S’hi podran veure espectacles per a infants com ‘La Bella Tour’, un muntatge de Roi Borrallas i Guillermo Aranzana, o ‘Asteroid’, del pallasso Toti Toronell. També es faran activitats a l’Hospital de Sant Pau (Horta-Guinardó) i els Jardins de Ca n’Altimira (Sarrià-Sant Gervasi). En total hi participaran 150 companyies, principalment catalanes. 

La Mercè més tradicional adaptada a la situació sanitària

Les festes tradicionals es concentraran en dos espais: el Moll de la Fusta (on hi haurà activitats com els trabucaires, el Toc de Mercè, balls de bastons i havaneres) i el Palauet Albéniz (on es concentraran els espectacles de dansa tradicional). Des de l’organització, han destacat que no hi haurà ball de gegants ni cercaviles, però sí altres activitats adaptades. Sí que es mantindran la mostra de gegants, gegantets i capgrossos i el seguici popular. També es continuen fent els actes simbòlics com el Toc d’Inici, que s’anomenarà Toc de Mercè. Es farà, com a novetat, el matí del dia 24, i no pas després del pregó del dia 23, com és habitual. A més, tindrà lloc al Moll de la Fusta.

Molts espectacles, a betevé

betevé tindrà un paper important per poder fer arribar la festa major de Barcelona a tothom. Els dies 24, 26 i 27 de setembre es faran programes especials. A més, també es retransmetrà el pregó en directe i diversos concerts i espectacles. D’altres s’oferiran en diferit.

Tal com ja passa amb els concerts, la situació sanitària pel coronavirus obligarà a fer que els espectacles tinguin aforament limitat. Per primer cop, a més, el piromusical no es farà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, sinó que es llançaran focs artificials des de diferents punts de la ciutat perquè tothom pugui veure’ls des del balcó o el terrat de casa seva.