L’evolució de la pandèmia ha fet que els teatres i auditoris hagin de programar amb menys aforament i respectant totes les mesures sanitàries, i això ha provocat alguns canvis en la programació prevista. Fem una primera anàlisi de quines són les propostes més rellevants d’aquest inici de curs a L’Auditori, el Palau de la Música Catalana i, és clar, el Gran Teatre del Liceu.

L’Auditori

Comença temporada amb una proposta que sembla feta a mida per la situació sanitària que estem vivint, però realment està programada molt abans de la pandèmia. I és que del 17 al 20 de setembre s’hi celebrarà la primera Biennal de Quartets, que coorganitzen L’Auditori i el Quartet Casals.

Un total de vuit concerts que ens permetran descobrir obres d’autors tan diversos com Beethoven, Haydn, Debussy, Bartók, o catalans com Robert Gerhard o Raquel García-Tomás. Tots els concerts tenen preus que van dels cinc als 32 euros. A més, aquests dies ofereixen un descompte del 15 % amb motiu de les Festes de la Mercè. Trobareu el codi de descompte al web: auditori.cat.

Palau de la Música

El Palau de la Música no ha tancat les portes aquest estiu i ha estat oferint concerts de gran qualitat protagonitzats per intèrprets catalans, i aquest inici de curs no vol deixar de banda el talent local, per això aquest dimecres reunirà un estol d’artistes quilòmetre zero per fer-los cantar a ritme de vals. La soprano Marta Mathéu, la mezzo Gemma Coma-Alabert, el tenor David Alegret, el baríton Joan Martín-Royo i els pianistes Jordi Armengol i Francisco Poyato interpretaran, aquest dimecres, els ‘Valsos amorosos’ de Johannes Brahms al Palau de la Música Catalana, en col·laboració amb el Festival LIFE – Victòria dels Àngels, que també donarà el tret de sortida d’aquesta temporada.

No només hi ha talent local al Palau de la Música, un dels noms internacionals més desitjats del món de la direcció celebrarà l’any Beethoven dirigint la seva simfonia més emblemàtica. Divendres, 18 de setembre, Gustavo Dudamel dirigirà de nou la 9a de Beethoven amb l’Orquestra Simfònica de Galícia, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra. Concert de traca i mocador, tot i que inicialment havia de venir amb la Mahler Chamber Orchestra.

Gran Teatre del Liceu

Dudamel serà a Barcelona per partida doble, i ens fa realment molta il·lusió. Perquè els dies 1 i 4 d’octubre serà al Gran Teatre del Liceu, on farà un triple debut: serà el primer cop que dirigeix al teatre d’òpera de Barcelona, serà el primer cop que dirigeix ‘Il trovatore’, de Verdi, i serà el primer cop que dirigeix Anna Netrebko.

De mica en mica es pot entreveure la mà del nou director artístic del Gran Teatre del Liceu, Víctor García de Gomar, amb propostes com aquest ‘Il trovatore’, de Verdi en versió concert amb la presència de la diva russa, Anna Netrebko, el director veneçolà Gustavo Dudamel, però també les veus estel·lars de Ludovic Tézier (Luna) i Okka von der Damerau (Azucena). Però no serà amb aquest concert que s’obriran de nou les portes del Liceu, serà amb dues veus que també admirem moltíssim. La soprano Sondra Radvanovsky i el tenor Piotr Beczala protagonitzaran un concert extraordinari, acompanyats al piano per Camillo Radicke, amb obres de Verdi, Giordano, Mascagni i Puccini. Serà el dia 27 de setembre, i serà el primer cop que la lírica i el públic tornen al Liceu després de l’aturada per la crisi sanitària.