El Gran Teatre del Liceu

dona per acabada la programació artística de la temporada 19/20 i reprogramarà part dels espectacles que quedaven al llarg de les properes quatre temporades. Ara bé, sota el lema “Volem continuar allà on ho havíem deixat”, el teatre pretén tornar amb la mateixa empenta que l’ha situat en un dels moments més òptims de la seva història recent, gràcies a l’equilibri de qualitat humana, social, artística i econòmica assolit els darrers anys. El director general del Gran Teatre del Liceu, Valentí Oviedo, assegura que és importantíssim mantenir la il·lusió generada en l’any del 20è aniversari de la reobertura i que davant la incertesa que impera avui, cal que el Liceu torni a mirar al futur.

“És vital que la il·lusió generada en l’any del 20è aniversari de la reobertura es pugui mantenir.”

Espectacles reprogramats

  • L’òpera ‘Carmen’, de Bizet, amb producció de Calixto Bieito es reprogramarà en alguna de les properes quatre temporades.
  • La nova producció d’‘El barber de Sevilla’, de Rossini, amb l’Staatstheater am Gärtnerplatz (Munic) i el Teatre del Capitoli (Tolosa) es reprogramarà en alguna de les properes quatre temporades.
  • La producció de ‘Lohengrin’, de Wagner, sota la posada en escena de Katharina Wagner, es podrà veure en alguna de les properes quatre temporades.
  • L’últim concert del 20è aniversari amb la participació de Juan Diego Flórez que estava previst pel 26 de maig, passa al 30 d’octubre del 2020, per tant, formarà part de la temporada vinent.
  • El nou espectacle de dansa ‘De Scheherazade a Yo Carmen’, de la bailaora Maria Pagès, ja s’ha confirmat per la temporada 2021/22, tot i que encara falta conèixer la data exacta.

Espectacles cancel·lats

  • Són els tres concerts de l’Esclat de cambra: ‘Vents’n clàssic’, ‘Dues cartes d’amor per l’eternitat’ i ‘Un faust contemporani’.
  • I el concert de l’OFF Liceu amb Rio-Pareja, Muñoz-Osorio, Bonfill i Timón.

Per tal de gestionar les cancel·lacions o reprogramacions amb els afectats, el Gran Teatre del Liceu es posarà en contacte amb cadascú a través dels canals de comunicació habituals (correu electrònic o correu postal), i també oferirà tota la informació disponible detallada a través del web www.liceu.cat.

 

Programació reduïda per l’estiu

La direcció artística del teatre està treballant amb una programació alternativa reduïda pels mesos de juny i juliol. La idea és que les iniciatives que es desenvolupin puguin apropar la música en directe a la ciutadania. Després de les iniciatives audiovisuals #ElLiceuACasa i #MomentsLiceu20, ara veuen la necessitat de tornar a la música en viu, això sí, s’està pensant en noves fórmules per tal de garantir la seguretat.

El Liceu a la Fresca també es mantindrà, gràcies a la col·laboració amb Televisió de Catalunya i RTVE. Enguany la 6a edició del projecte es modifica de l’original però sempre mantenint l’objectiu de difondre el gènere operístic a tota la ciutadania. El dia 20 de juny a TV3 i el dia 5 de juliol a TVE, es podrà veure l’òpera ‘Carmen’, de Bizet, amb la producció de Calixto Bieito.

 

Quants cops s’havia cancel·lat la programació del Liceu?

No és la primera vegada que el Liceu es veu obligat a alterar la seva programació per causes pròpies o alienes, ja sigui a causa del context polític, social o sanitari. Amb l’incendi de 1861, l’activitat artística es va paralitzar durant un any i 11 dies, fins que es va acabar la reconstrucció. La bomba Orsini del 1893, vagues com la de La Canadenca  del 1919 o epidèmies de còlera o grip com la del 1889 també van obligar al Liceu a cancel·lar funcions d’òpera, ballet i concerts o a modificar les temporades com va passar durant els anys de la Guerra Civil. Ara bé, de tots aquests ensurts el teatre se’n va sortir, i així esperen que passi amb la crisi actual causada pel coronavirus.