Ni Batman ni Spiderman, sinó una infermera. Els superherois del moment són els sanitaris i així ho ha plasmat el popular i misteriós artista Banksy en la seva última creació. El britànic, de qui es desconeix l’aspecte i la identitat, ha tornat a sorprendre tothom penjant un quadre en una paret del vestíbul d’urgències d’un hospital de Southampton amb el qual ha volgut retre homenatge al personal sanitari.

S’hi veu com un nen juga amb una nina que és una infermera i que, amb capa i postura semblant a la de Superman volant, s’ha convertit en una superheroïna. A més, al costat, en un cubell que sembla una paperera, hi ha altres ninots, el Batman i l’Spiderman, però el nen els descarta i escull la vertadera heroïna del moment, la sanitària, la que està salvant vides en aquesta lluita contrarrellotge contra el coronavirus.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Banksy, a més, va deixar una nota pels treballadors de l’hospital que deia: “Gràcies per tot el que esteu fent. Espero que això il·lumini una mica aquest lloc, fins i tot si és només en blanc i negre”. L’obra es titula ‘Game changer’, que es podria traduir com ‘Canvien les regles del joc’, i ja passa dels dos milions de “likes” al compte d’Instagram de l’artista. El quadre fa un metre quadrat i restarà a l’hospital fins a la tardor, quan se subhastarà per recaptar fons pel sistema de salut britànic.

Fa uns dies Banksy ja va publicar unes altres imatges, en aquest cas a casa seva, durant el confinament. L’artista urbà va omplir el seu lavabo de rates, un motiu habitual a la seva obra, i va acompanyar la publicació de la frase: “La meva dona odia que treballi a casa”.

View this post on Instagram

. . My wife hates it when I work from home.

A post shared by Banksy (@banksy) on