La directora, dramaturga i actriu lleidatana Lara Díez Quintanilla ha estrenat ‘Eufòria’ a la Sala Beckett i ens en ve a parlar a l”Àrtic’.

Una societat a punt d’enfonsar-se

Sis personatges acaben la seva formació acadèmica i surten a menjar-se el món. Amb el temps, però, l’eufòria inicial s’apaga i els protagonistes de l’espectacle de Lara Díez Quintanilla s’enfronten a una societat a punt del col·lapse, que els ha exigit que siguin els millors, que aconsegueixin arribar al més amunt possible i, sobretot, que mai deixin de ser feliços. I això no pot ser.

Amb ‘Eufòria’, Lara Díez Quintanilla reflexiona sobre els valors de la nostra civilització, en un moment de saturació, esfondrament i renovació necessària. Escrita com a part de la seva estada com a artista resident a la Sala Beckett, l’espectacle està fortament influït pel pensament existencialista de la seva autora, però també pels temps de pandèmia en què estem immersos. Per a la seva posada en escena, Lara Díez Quintanilla ha comptat amb un equip format per Javier Beltrán, Marta Codina, Mireia Illamola Riubugent, Laura Pau, Bàrbara Roig Grifoll i Marc Tarrida Aribau. A més, ‘Eufòria’ ha comptat amb la feina del duet Cube.bz en la instal·lació audiovisual. ‘Eufòria’ es podrà veure a la Beckett fins al nou de gener.

La psicologia teatral de Lara Díez Quintanilla

La lleidatana Lara Díez Quintanilla ha fet teràpia als escenaris, i teatre al divà del psicòleg. O potser ha estat a la inversa, perquè aquesta dramaturga, directora i actriu formada a l’Institut del Teatre es va llicenciar també en psicologia i ha treballat com a psicoterapeuta. I amb aquest bagatge, la Lara s’ha posat en la pell d’una colla de polítics polonesos i ha sovintejat el restaurant de La Riera, entre altres ocupacions catòdiques.

Mentre que al món del teatre ha fundat dues companyies pròpies, i ha format part d’un laboratori de ‘Peripècies’ amb el Sergi Belbel. D’aquesta manera, ha celebrat ‘L’any dels 30’, ens ha portat no gaires bones ‘Notícies del futur’ i ha delimitat l’extensió de ‘La nostra parcel·la’, i a partir d’avui mateix ens convida a compartir la seva ‘Eufòria’ a la Sala Beckett. I nosaltres, que som una mica addictes a l’adrenalina, hem acceptat encantades.