Javier Beltrán és un actor que, en només una dècada, ha passat de ser un total desconegut a convertir-se en un dels rostres més reclamats de l’escena catalana. Barceloní llicenciat en Humanitats, i format a l’escola Nancy Tuñón, es va graduar “Cum Laude” com un dels ‘Nois d’història’ que estudiaven amb Josep Maria Pou. Més tard, va ser una de les joves promeses de la primera Kompanyia Lliure, amb qui va celebrar ‘Victòries’, com la d’Enric V, i va compartir somnis -i algun malson- molt americans. També es va allotjar a l’hostal de Goldoni i recentment ha cantat el Sol Solet de Guimerà al TNC. I ara el Javier es posa tendre al Poliorama…‘La tendresa’

A ‘La tendresa’, Javier Beltrán és un dels dos fills d’un llenyataire que ha decidit exiliar-se en una illa davant la costa del Regne Unit amb la intenció de fugir de totes les dones. La seva vida canvia quan, un dia, la reina d’Espanya i les seves dues filles arriben a l’illa amb la intenció, precisament, d’aïllar-se dels homes. Som al segle XVI, i això que sembla el punt de partida d’una comèdia de Shakespeare és, en realitat, un text d’Alfredo Sanzol.

Homenatge a William Shakespeare

El text neix de la voluntat de Sanzol d’homenatjar Shakespeare, utilitzant les formes i els motius de les seves comèdies, en una mescla que recorda ‘Nit de reis’, ‘Afanys d’amor perdut’, ‘Al vostre gust’ o ‘La tempesta’. Amb un repartiment on hi ha Marta Pérez, Jordi Rico, Laura Aubert, Ferran Vilajosana i Elisabet Casanovas. Aquests sis personatges, comptant el de Javier Beltrán, descobriran que l’amor no està tan malament i que amb una mica de tendresa les relacions sentimentals poden acabar bé. Sanzol dirigeix la versió en català d’aquest text que ja ha estat un èxit a Madrid, ha rebut un premi Valle-Inclán i cinc nominacions als MAX. Ara és al Poliorama, on de ben segur que repetirà l’èxit, perquè si alguna cosa té el públic barceloní és tendresa.