La companyia Planeta Impro compleix 20 anys com a pionera de la improvisació. En fa 17 que està instal·lada al Teatreneu, i avui ja pot comptar 7.000 funcions i dos milions i mig d’espectadors. De fet, segons ADETCA, el seu espectacle ‘Impro Showés el tercer més vist a Catalunya durant el 2021.

‘Impro Show’: teatre d’improvisació

Va ser José L. Adserías, el director i fundador de la companyia Planeta Impro, qui va portar ja fa 20 anys el teatre d’improvisació a Barcelona, una disciplina dramàtica fins llavors poc coneguda aquí. Des de llavors, s’han convertit en referent tant a Catalunya com a escala estatal. Diferents actors han passat per la companyia. Ara mateix l’acompanyen Àngel Galán, director artístic, que ja fa molts anys que forma part de Planeta Impro, i diversos actors i actrius.

El seu espectacle, ‘Impro Show‘, consisteix a agafar uns papers en què el públic ha escrit una frase prèviament i, a partir d’aquesta idea, els actors i actrius desenvolupen una escena de manera improvisada. A més a més, se serveixen també del públic, que fan pujar a l’escenari, de manera que les situacions són encara més imprevisibles i esbojarrades.

Jo havia descobert la improvisació abans de crear la companyia i era una passió per mi. Quan vaig crear Planeta Impro la gent no entenia gaire què volia fer, però em veien tan convençut que sabien que arribaria a algun lloc. 20 anys després, això s’ha confirmat i ja tenim un públic fidel aquí, al Teatreneu.
José Luis Adserías, director i fundador de Planeta Impro
Improvisar per mi és aconseguir un moment irrepetible. Si ja el teatre té aquesta característica, improvisar ho té encara més. Encara que vinguessin les mateixes persones, el que passaria a cada segon seria únic.
Nuria Espinosa, actriu

La importància del públic

Un espectacle d”Impro Show’ no tindria sentit sense el públic, i, de fet, els membres coincideixen que hi ha molta gent que repeteix i que tenen tant d’èxit perquè la gent necessita riure.

Hem de prendre decisions molt ràpides, amb un públic que està tota l’estona pendent del que fem i que ho aprova i riu, o no.
José Luis Adserías, director i fundador de Planeta Impro
El públic és importantíssim perquè és part de l’espectacle i de la creativitat. Porten les frases que ens ajuden a crear les pel·lícules, els mons. A més, els demanem coses tota l’estona, han d’estar molt desperts i no es poden adormir.
Àngel Galán, director artístic

Hi ha gent que repeteix i moltíssimes vegades. Teníem una noia que venia cada diumenge i seia sempre al mateix lloc.
Nuria Espinosa, actriu
Impro-Show