Més de 300 mots en 14 idiomes diferents conformen la intervenció sonora ‘Comença amb una paraula. Escull la teva‘ que Katarzyna Krakowiak ha creat al Pavelló Mies van der Rohe. L’artista polonesa creu que el so és una forma d’arquitectura i que aquesta és alhora una font de sonoritats, una concepció que queda reflectida en aquesta estructura arquitectònica i lingüística, que es pot visitar fins al 23 d’agost.

‘Comença amb una paraula. Escull la teva’

L’obra va ser concebuda inicialment com la proposta del SonarMies d’aquest any, però les circumstàncies actuals sorgides de la pandèmia li han fet trobar una nova data i també una nova raó de ser, després del confinament. La intervenció parteix d’una convocatòria oberta que va recollir centenars d’aportacions de persones de tot el món que esdevé una veu de la vida en comú i de la supervivència de comunitat. Paraules en idiomes com el polonès, el xinès, l’hebreu o el rus que els participants volen fer perdurar en el temps. Un experiment polifònic que dialoga amb l’arquitectura del pavelló i genera un espai de reacció per al públic. El projecte, comissariat per Marcin Szczelina (Architecture Snob) i Ivan Blasi (Fundació Mies van der Rohe), es pot visitar presencialment i en línia a Barcelona, però després viatjarà a altres ciutats per trobar noves estructures arquitectòniques i lingüístiques.

 

Katarzyna Krakowiak

Katarzyna Krakowiak és una escultora que utilitza el so per explorar els límits de l’arquitectura. Crea escultures sonores a gran escala per crear un sistema acústic diferent en edificis existents, que ajuden a entendre la lògica de la construcció en la recerca del moment en què deixen de ser edificis per convertir-se en escultures. L’any 2012 va rebre una menció especial per la seva exposició en solitari ‘Fent que les parets tremolin com si estiguessin dilatades amb el coneixement secret d’un gran poder’, al Pavelló polonès a la 13a Exposició Internacional d’Arquitectura – la Biennal de Venècia.

 

Informació de servei

Títol: ‘It begins with one word. Choose your own’ (Comença amb una paraula. Escull la teva’)
Artista: Katarzyna Krakowiak
Comissaris: Marcin Szczelina i Ivan Blasi
Lloc: Pavelló Mies van der Rohe (av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7)
Dates: del 23 de juliol al 23 d’agost
Horaris: de 10 a 20 h de dilluns a diumenge