festa major sants

La Federació Festa Major de Sants ha decidit anul·lar la festa major del 2020 per la situació sanitària a Barcelona. Els brots nous de la covid-19 i l’augment substancial de positius han obligat els organitzadors a cancel·lar la celebració, que estava prevista entre el 22 i el 26 d’agost. En principi, només es farà la tradicional ofrena floral a Sant Bartomeu el dia 24 a la parròquia de Santa Maria de Sants i el 25 al Mercat de Sants. Tot i que no hi haurà guarniments, la federació demanarà als veïns que participin en un concurs de decoració dels balcons a base d’estels fets a casa que cridaran simbòlicament a la festa del 2021. I, tot i que ara sembla poc viable, alguns carrers no descarten fer un sopar de germanor si la situació sanitària millora considerablement.

Ni amb mesures de seguretat

Malgrat que la Federació Festa Major de Sants havia preparat una festa adaptada a la pandèmia, amb mesures de seguretat i higiene, no n’hi ha hagut prou. Els veïns i entitats havien programat una Festa Major de Sants amb activitats amb cita prèvia, sense grans concerts, amb controls d’aforament i amb uns guarniments de petit format. Però ni així ha estat possible salvar la festa. “Prenem aquesta decisió amb tristesa i ràbia”, lamenta la federació en un comunicat. Gemma Solsona, presidenta de la federació, ha explicat a betevé que la decisió s’ha pres a contracor, però “per responsabilitat”. Donat que el districte de Sants-Montjuïc és una de les zones més afectades pels brots “no volíem promoure que la gent sortís al carrer”. La federació afirma que “ha estat ara, quan les mesures són reduir al mínim les relacions, que hem vist impossible fer una festa que sigui la nostra Festa Major”.

Els borinots i l’alternativa es mantenen

Els que encara estan decidits a salvar la seva festa són els Castellers de Sants. Fa setmanes que treballen amb l’Ajuntament per consensuar mesures que facin viable la festa que els borinots organitzen en paral·lel a la Festa Major de Sants. Els castellers tenen la intenció d’instal·lar un guarniment i organitzar concerts amb limitació d’aforament i reserva prèvia i activitats infantils. El que ja han descartat és l’actuació castellera. Tan bon punt defineixin les mesures de seguretat i higiene, però, les haurà d’aprovar el Procicat.

Des de la Festa Major Alternativa de Sants també han anunciat que tenen la intenció de seguir endavant amb la seva proposta. Ja estan preparant activitats per fer del 22 al 26 d’agost.

El Poble-sec, tampoc

La Festa Major de Sants segueix el mateix camí que la Festa Major del Poble-sec. Fa dues setmanes l’organització també va decidir suspendre la festa, que s’havia de celebrar entre el 17 i el 25 de juliol, com a mesura preventiva pel coronavirus.