Ens podem menjar el fum? Poden els plats canviar de color segons la temperatura dels aliments? Nou alumnes d’ELISAVA han creat peces per reinventar l’experiència gastronòmica de la cuina dels germans Torres. Les propostes dels estudiants busquen trencar el paper tradicional passiu del comensal i fent-lo participar activament.

Utensilis que fan levitar els aliments, estris per fer visible l’aroma del menjar, o suports per llepar sense coberts, són algunes de les peces de sobretaula dissenyades per als alumnes. El repte plantejat pels propis cuiners germans Torres era reinventar la manera de gaudir d’un àpat al restaurant, i oferir-los una experiència sensorial única.

Treball Fi de Grau a la cuina dels germans Torres

El concepte del Treball Fi de Grau (TFG) d’aquests nou alumnes del quart curs del Grau en Disseny (Menció Producte) s’ha basat en la sensorialitat en l’alta gastronomia. Els alumnes han estat tutoritzats per l’artista i dissenyador Martín Azúa, professor d’ELISAVA i han treballat directament amb els germans Torres i el seu equip, amb qui han emplatat conjuntament algunes de les peces.