‘Cossos d’aigua’ és la coreografia que es va fer aquest estiu a la platja per conscienciar la gent de la necessitat de tenir cura del planeta. Era el primer cop que Barcelona s’unia a les accions de l’entitat internacional Global Water Dances (GWD), que advoca per conscienciar de la necessitat de tenir cura de l’aigua, a través de la dansa. Ballar a fi d’aconseguir una actitud i un entorn molt millors.

La ballarina i coreògrafa Anna Katalin Nemeth, en coordinació amb el Centre Cívic de la Barceloneta, va crear la dansa ‘Cossos d’aigua’ per desenvolupar la consciència sobre el propi cos ja que, segons destaca, la major part de l’ésser humà és aigua, i no estem cuidant la qualitat de l’aigua del planeta.

Sandra Barroso, ballarina que va participar a ‘Cossos d’aigua’, creu que amb la dansa es pot canviar la societat i el món

Per mi la dansa és el sentir, i si som una mica més sensitius, si estem una mica més en contacte podrem millorar molt més aquest planeta”
Sandra Barroso, ballarina

Proposta mundial per tenir cura de l’aigua

Vannia Ibarguen, directora artística de GWD, explica que cada una de les coreografies que es fan aquell dia arreu del món consta de quatre parts: un ritual d’inici, la dansa local, la dansa global, una seqüència compartida per unificar totes les accions i, finalment, la dansa participativa en què el públic pot participar.

La gent parla diferents idiomes, té diferents cultures, però la dansa unifica, i dona la sensació d’estar tots junts treballant per la causa”, resumeix Ibarguen quan se li pregunta pels objectius del projecte, que ja fa 10 anys que se celebra arreu del món. Encara no se sap quin dia del 2022 triarà GWD per fer la seva dansa global anual.