Barcelona ja s’ha posat en marxa per ser la Capital Mundial de l’Arquitectura el 2026. Les cinc institucions impulsores ja treballen perquè la ciutat aprofiti el potencial de l’esdeveniment i es converteixi en un referent i l’epicentre mundial de l’arquitectura ara i en el futur. A banda de la capitalitat, la ciutat també acollirà el Congrés Mundial i l’Assemblea General de la UIA (Unió Internacional d’Arquitectes).

L’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana estudien amb el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) quines actuacions concretes impulsaran per intensificar aquest protagonisme de Barcelona en l’àmbit de l’arquitectura.

Un festival de l’arquitectura de referència

El primer pas d’aquest full de ruta és la Setmana de l’Arquitectura, que en l’edició del 2022 farà un salt endavant i es transformarà en el Festival d’Arquitectura de Barcelona.

Més enllà de les activitats per apropar el patrimoni arquitectònic, també es posarà el focus en la reflexió i el debat. A banda, es vol implicar en aquest festival sectors com al cultura, l’educació el pensament i l’ecologia.

A banda, hi haurà una ciutat convidada per compartir i intercanviar coneixement.

Una aposta de consens

La decisió que finalment Barcelona serà la Capital Mundial de l’Arquitectura 2026 es va anunciar al juliol, però la candidatura es va començar a gestar el 2019.