disney curt relacio homosexual

Amb gairebé 100 anys d’història i un paper fonamental en la cultura popular, no hauria de ser notícia que Disney estreni una història protagonitzada per una parella gai, però sí que ho és, perquè és la primera. Tot i la quantitat de films en què l’amor era el motor dels personatges de la factoria de Mickey Mouse, fins ara cap relació homosexual havia capitalitzat un dels seus relats.

‘Out’, un curt de Pixar

El Greg es muda a viure amb la seva parella, el Manuel. Però els seus pares, que no saben que és gai, decideixen fer-li una visita en plena mudança, i la feina serà seva per aconseguir que no s’assabentin de la seva vida sentimental. Amb aquest punt de partida, Pixar ens presenta un curtmetratge divertit, emotiu, elegant i formalment brillant, que ja és la seva imatge de marca. Es pot veure a Disney +.

Sparkshorts

La productora Pixar, que forma part del conglomerat de Disney, ja fa temps que s’ha caracteritzat, a més de pels seus llargmetratges, per la qualitat dels seus curts. En aquest sentit, la companyia va instaurar el programa Sparkshorts, en què es proposa a joves talents l’elaboració de curtmetratges amb un pressupost limitat i una limitació de sis mesos de producció. L’objectiu era promoure la sang jove que ha de renovar Pixar, un cop la generació que va fundar els estudis comença a retirar-se. El resultat d’aquests treballs, a diferència d’altres curts de la companyia, es veien inicialment a internet, a la plataforma YouTube. El primer que es va estrenar va ser ‘Purl’ (2019), sobre una bola de llana rosa que entra a treballar en una oficina. ‘Out’ forma part dels curts Sparkshorts.