disney plus

Aquests dies de confinament el consum de continguts en línia creix a un ritme accelerat. La plataforma Disney+ aposta per les pel·lícules clàssiques d’animació o les últimes estrenes com ‘Frozen II’. També inclou tota la filmografia de Pixar amb títols reconeguts com ‘Up’ o ‘Coco’ i l’univers Marvel i Star Wars, amb l’esperadíssima sèrie ‘The Mandalorian’.

Però Disney+ també té sèries i pel·lícules originals, que anirà incorporant a la plataforma al llarg dels propers mesos. Per això, us volem parlar de les cinc cintes originals que estaran disponibles des del 24 de març . Produccions per a tots els públics i de diferents temàtiques i estils.

1

‘Togo’

Ericson Core, 2019

Les pel·lícules protagonitzades per gossos són un fil recurrent tant del cinema familiar com de la mateixa Disney. Aquí, ens relaten la història real d’una cursa contra rellotge per portar medicaments a un poble aïllat d’Alaska a principis del segle XX. Protagonitzada per Willem Dafoe, Julianne Nicholson i un bon grapat de gossos, la cinta és un cant a la connexió entre les persones i els animals, i promet molta emoció i aventures. Escrita per Tom Flynn, la cinta va ser nominada en la categoria de format llarg de televisió i nous mitjans, per part del Sindicat de Guionistes d’Amèrica.

2

‘Desastre total: agencia de detectives núm. 1’

Tom McCarthy, 2020

Un petit detectiu amb una gran imaginació, aquest és el Timmy, un nen de Portland que es creu que és el millor investigador de la ciutat. Junt amb el seu amic imaginari —un enorme os polar—, el petit es ficarà en nombrosos embolics. Comèdia tendra i encantadora, la cinta es basa en la novel·la juvenil del mateix títol, escrita per Stephan Pastis. Fins ara, el director Tom McCarthy ens tenia acostumats a films més adults, com ‘Spotlight’ o ‘The visitor’. A part del protagonista Winslow Fegley, entre el repartiment destaquen secundaris com Wallace Shawn, un dels dolents de ‘La princesa promesa’.

3

‘La Dama i el vagabundo’

Charlie Bean, 2019

Disney segueix fent versions en imatge real dels seus clàssics animats. Només el 2019 es van estrenar ‘Dumbo’, ‘Aladdín’, ‘El rey león’ i la seqüela de ‘Maléfica’. Ara, adapta la versió de ‘La dama y el vagabundo’ del 1955. Amb una barreja d’animals reals i efectes especials, el film recupera aquesta història sobre dos gossos de classes socials diferents, amb molt de romanticisme, comèdia, aventures i cançons. El director Charlie Bean va fer ‘La Lego Ninjago pel·lícula’.

4

‘Stargirl’

Julia Hart, 2020

El nínxol de públic adolescent també té el seu contingut. Protagonitzada per la cantant i actriu Grace VanderWaal i per Graham Verchere, ‘Stargirl’ conjuga música, romanticisme, comèdia i “coming-of-age” en una història sobre una noia especial i misteriosa que arriba a un institut d’Arizona per revolucionar tothom i, en especial, un noi. El contrast de caràcters els atraurà irremeiablement, en una cinta que acaba parlant, com moltes pel·lícules d’institut, sobre l’autoconeixement i la necessitat de reafirmar la pròpia personalitat. Es basa en una popular novel·la juvenil de Jerry Spinelli.

5

‘Un día en Disney’

Fritz Mitchell, 2019

Per als qui estiguin interessats en com funciona la companyia de mitjans de comunicació i entreteniment més gran del món, també val la pena fixar-se en el documental ‘Un día en Disney’, que se centra en 10 persones al darrere de la màgia de la companyia. A través dels ulls del president executiu Bob Iger, el film ens mostra des d’un mític animador a la dona que lidera la nova generació d’“imagineers” o una popular presentadora. També hi ha una sèrie de curtmetratges que amplien encara més el ventall de figures importants. I, com a extra, podeu fer una ullada a la sèrie ‘The imagineering story’, sobre el procés creatiu al darrere dels parcs temàtics. De moment, hi ha penjat el primer capítol, centrat en els orígens de Walt Disney.

I no cal oblidar les produccions documentals, com la sèrie que presenta Jeff Goldblum sobre aspectes desconeguts d’arreu del món, o el contingut de National Geographic. A més, és clar, del catàleg de Fox, companyia que també és propietat de Disney, amb pel·lícules com ‘Avatar’ o la saga d”X-men’, diversos “spin-offs” com curts derivats de ‘Toy story’ o una sèrie de ‘Monsters S.A’ i d”Els Simpson’.