Lara Díez Quintanilla

Lara Díez Quintanilla serà la propera autora resident de la Sala Beckett i això vol dir que durant la temporada 2020-21 podrem gaudir d’un text de la dramaturga, actriu i directora. Lara Díez s’ha imposat en una convocatòria que ha rebut un total de 95 candidatures i així pren el relleu com a autora resident de Marilia Samper, Clàudia Cedó, Victoria Szpunberg i Denise Duncan. I de forma excepcional, la Sala Beckett ha optat per acompanyar aquesta residència dramatúrgica amb cinc ajuts a l’escriptura teatral, per a altres autors o autores presentats en la mateixa convocatòria i ajudar al sector teatral: Víctor Borràs, Berta Prieto i Lola Rosales, Pablo Rosal, Salvador S. Sánchez i Roger Torns.

“He presentat projecte molts anys i m’ha arribat en un moment molt important on el paisatge cultural està devastat i ens empeny a fer transformacions de paradigma. Un moment on s’obren possibilitats de fer un abordatge de la vida més col·lectiu. Un moment que demana més que mai la trobada per cuidar-nos, per l’intercanvi, la digestió, l’elaboració i la construcció de pensament nou”.

Lara Díez Quintanilla

La nova autora resident de la Sala Beckett 2020-21, Lara Díez Quintanilla, treballa com a actriu al programa de sàtira política ‘Polònia’, de TV3, i forma part del grup Peripècies, liderat per Sergi Belbel, com a actriu i dramaturga. És creadora de les companyies Retret Teatre i LA VOLCÀNICA, i el seu darrer treball és ‘El buit de la parcel·la oblidada’, una trilogia existencialista composta per ‘Omplint el buit’ (La Gleva, maig 2019), ‘Les oblidades’ (Teatre Akadèmia, maig 2019) i ‘La nostra parcel·la’ (Teatre Lliure, març 2020). Ha obtingut el premi Zapping a millor actriu de televisió el 2017, el premi Píndoles 2017 per ‘Notícies del futur’, el premi Píndoles 2018 i el premi Mikroakadèmia 2018 per ‘Jocs perillosos’ i el premi Crítica Serra d’Or 2018 per la seva obra ‘Herència abandonada‘, reestrenada el gener del 2020 a la Sala Beckett, on va ser autora catalana al taller internacional de l’Obrador d’estiu 2019.

Ajudes a l’escriptura teatral

La Sala Beckett ha ampliat el seu programa autor en residència amb cinc ajuts a l’autoria, dotats amb 2.000 euros cadascun, per ajudar els dramaturgs i dramaturges durant aquest període de pandèmia i crisi del sector teatral. Aquest nou programa beneficiarà els projectes de Víctor Borràs, Berta Prieto i Lola Rosales, Pablo Rosal, Salvador S. Sánchez i Roger Torns.

L’autora resident de la Sala Beckett

El programa de la Sala Beckett consisteix a incorporar una dramaturga o un dramaturg a l’equip artístic de la sala i fer-lo partícip, durant una temporada, de les decisions i activitats artístiques que s’hi duen a terme. L’autora o autor escollit assumeix l’encàrrec d’escriure una obra nova, expressament per a l’ocasió, que serà estrenada amb producció de la Sala Beckett en el marc de la seva programació oficial, per la qual rep una dotació de 7.000 euros. Les autores residents anteriors han estat Marilia Samper (‘L’alegria’, 2016-17), Clàudia Cedó (‘Una gossa en un descampat’, 2017-18), Victoria Szpunberg (‘Amor mundi’, 2018-19) i Denise Duncan (‘El combat del segle’, 2019-20), la proposta de la qual s’havia de presentar en el marc del Grec 2020 però s’aplaçarà a la temporada 2020-21.