Public Protester Poster

“Vecina, esta pared puede ser del barrio”, “El barrio os necesita” o “Tus posters, tu voz para estos muros” són alguns dels missatges que Raúl Goñi, professor d’Elisava, projecta a les façanes del districte de Gràcia, però ara vol fer un pas més i proposa projectar tots els missatges que la gent enviï a la pàgina web del projecte. Al web de publicprotestposter.org qualsevol persona pot dissenyar el seu propi pòster en menys de cinc minuts i compartir-lo. Aquests pòsters anònims seran projectats en els pròxims mesos des del terrat de Raúl Goñi a Gràcia, així com des d’altres punts com a Ciutat de Mèxic. Podeu veure les vostres projeccions al carrer de Banyoles cada dimarts i dijous a partir de les 21.30 h.

Public Protest Poster

Public Protest Poster

Public Protest Poster és un projecte d’investigació pràctic sobre el present i el futur dels pòsters a les ciutats impulsat pel dissenyador gràfic Raúl Goñi, professor d’Elisava, l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona. L’objectiu de Public Protest Poster és conquerir l’espai públic dominat pels anuncis comercials, crear cultura de disseny al voltant del pòster i donar eines i veu a totes les persones que tinguin alguna cosa a dir mitjançant projeccions a les parets de les ciutats.

Public Protest Project

Raúl Goñi

En la primera fase del projecte d’investigació Goñi ha projectat, des del seu terrat al barri barceloní de Gràcia, cartells de reconeguts artistes i dissenyadors internacionals com Anthony Burrill, Chris Clarke, Sarah Boris, Mario Eskenazi, Patrick Thomas, Irma Marco i Joan Brossa, entre d’altres. Tot i que el projecte és anterior al confinament, durant aquests dies ha adquirit més sentit, ja que es tracta d’una eina de creació de teixit social a través de la comunicació en un espai públic que ara no podem habitar.

Public Protest Poster

Projecta el teu pòster

La segona fase, que ja s’ha posat en marxa, fa un pas més en la democratització del disseny de pòsters. A través de la pàgina web de Public Protest Poster, creada l’artista visual Santi Grau, qualsevol persona pot dissenyar el seu pòster tipogràfic de manera intuïtiva en menys de cinc minuts, i compartir-lo amb la comunitat a la galeria, a les xarxes socials o obtenir un PDF a punt per imprimir a l’espai públic. Aquests pòsters anònims seran projectats en els pròxims mesos des del terrat de Raúl Goñi, així com des d’altres punts, ja que el projecte ha impulsat una xarxa de projectes més enllà de Barcelona perquè els pòsters que es vagin dissenyant trobin el seu lloc a les parets de les ciutats de tot el món. Ciutat de Mèxic és la primera ciutat que se suma a la xarxa de Public Protest Poster.

Disseny: Anthony Burrill
Foto: Maria Vives